Predstavnici misije OEBS posetili Priboj

Priboj je juče posetio zamenik Šefa Misije OEBS u Srbiji Majkl Ujehara sa saradnicima, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave u Priboju razgovarao o tome, kako OEBS može pomoći Priboju u građenju jedne bolje ekonomske situacije u budućnosti.
Misija OEBS-a u Srbiji ima nameru u svom mandatu da pomogne Srbiji u građenju društva demokratskih vrednosti, a osim toga na sastanku se čulo da OEBS je svestan činjenice da Srbija nije samo Beograd i da je zato manjim mestima pre svega, pomoć i podrška i te kako potrebna. Kako je rekao Majkl Ujehara, zamenik Šefa Misije OEBS u Srbiji na sastanku sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvović, razgovaralo se o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Priboju i o tome kakve planove ima za budućnost.
„Ti planovi su realni, veoma su pragmatični i želim mu svu sreću u realizaciji istih. OEBS će nastaviti da pruža podršku kako bismo doprineli razvoju opštine.“, Rekao je Ujehara koji je ujedno podsetio na postojanje kancelarije OEBS u Novom Pazaru, koja je takođe zadužena i za pribojsku opštinu.
Predsednik opštine Priboj se zahvalio delegaciji OEBS na današnjoj poseti, prilikom koje je goste upoznao sa naporima koje čini lokalna samouprava ali i Vlada Srbije u cilju poboljšanja ekonomske situacije u Priboju.
„Vlada čini ono što je u njenoj moći najviše što može, ali nam je vrlo bitna i podrška misije OEBSA-a u Srbiji.“, Rekao je Rvović.
Sagovornici su se složili da bez ekonomskog oporavka, nema ni drugih vidova prosperiteta u društvu i da će zajedničkim snagama raditi na tome u budućnosti.
PP Media