Izigravanje zakona, uprkos pravosnažnoj sudskoj presudi direktorka Centra za socijalni rad i dalje sedi u fotelji

Po svemu sudeći, važeći zakonski propisi koji su na snazi u Srbiji ne važe i u Prijepolju, bar kada je u pitanju Centar za socijalni rad u tom gradu. Ni nedavno hapšenje, ni pravosnažna sudska presuda kojom je utvrđeno da aktuelna direktorka Centra Sabira Hadžiavdić nije u skladu sa zakonom imenovana na tu funkciju, neće biti dovoljni da osnivač pokrene postupak za njeno razrešenje. Skupština, bar za sada to nije učinila.

Navršilo se jedan mesec, od kako je Apelacioni sud u Kragujevcu, kao drugostepeni organ rešavajući po tužbi Radomile Pjanović, potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda iz Užica kojom se rešenje Skupštine opštine Prijepolje od 13. novembra 2017. godine, kada je Sabira Hadžiavdić imenovana za direktora Centra za socijalni rad u Prijepolju poništava kao nezakonito. I ako je javnost u gradu na Limu očekivala brzu reakciju nadležnih, pre svih Skupštine opštine, koja je imenovala suprotno zakonu Sabiru na mesto direktora, da sprovede sudsku odluku u delo, to se još uvek ne dešava. Pre objavljivanja ovog teksta, pokušali smo da dobijemo odgovor od predsednice lokalnog parlamenta Stane Marković, na pitanje da li će sazvati sednicu Skupštine nakon saznanja da je direkotrka Centra imenovana suprotno zakonu na tu funkciju, međutim ona nije odgovarala na naš telefonski poziv.

Za to vreme Radomila Pjanović, uputila je dopis nadležnim državnim institucijama kojim ih obaveštava o ishodu sudskog procesa i nezakonitom imenovanju Sabire Hadžiavdić na mesto direktora. Ona navodi i da je stupanjem na snagu pravosnažnosti presude direktorici Centra morao prestati mandat danom prijema presude po sili zakona.

– Osnivač je u obavezi da imenuje vršioca dužnosti direktora i da pokrene nov konkursni postupak za izbor direktora, a shodno Zakonu o socijalnoj zaštiti. Svako suprotno postupanje bilo bi protivpravno, a sve radnje koje preuzima direktor nakon prijema pravosnažne presude nemaju pravno dejstvo, pošto ih preduzima lice koje nema ovlašćenje da zastupa Centar za socijalni rad „Prijepolje“. Zbog toga zahtevamo od Vas da postupite u skladu sa Vašim zakonskim ovlašćenjima kako biste sprečili negativne posledice koje mogu nastupiti u slučaju zastupanja ustanove od strane neovlašćenog lica – navela je između ostalog Pjanović u svom zahtevu dostavljenom nadležnim institucijama.

Inače, kako portal “PP Medija” saznaje, jedna trećina odbornika opozicije, potpomognuta delom odbornika vladajuće većine, prikupila je potpise za sazivanje sednice Skupštine opštine sa zahtevom da se raspravlja o razrešenju direkotrice Centra za socijalni rad i o imenovanju novog v.d. direktora te ustanove.

PP Media

One thought on “Izigravanje zakona, uprkos pravosnažnoj sudskoj presudi direktorka Centra za socijalni rad i dalje sedi u fotelji

  • Ova gospodja fakultet nije zavrsila redovno vec je kao sto je to sve cesce slucaj diplomu “nabavila” naknadno sa privatnog faklulteta. Treba ispitati to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *