Predstavnike u Skupštini Srbije neće imati Nova Varoš, Sjenica i Prijepolje

Ako ne dođe do drastičnih promena i odustajanja pojedinaca, u budućem sazivu Skupštine Srbije biće šest narodnih poslanika iz Novog Pazara, dva iz Priboja i jedan iz Raške, dok će Sjenica, Tutin, Prijepolje i Nova Varoš najverovatnije ostati bez predstavnika u republičkom parlamentu.
Najviše narodnih poslanika iz ovog dela Srbije je na listi Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” koja je osvojila 131 mandat u Narodnoj skupštini.
Kao i u prošlom sazivu, u skupštinskim klupama naćiće se Novopazarci Muamer Bačevac i Nikola Jolović, Raščanin Jovica Jevtić, kao i Milanka Jevtović Vukojičić iz Priboja, dok je njen sugrađanin Krsto Janjušević prvi put izabran za narodnog poslanika.
Branko Popović iz Nove Varoši je bio 142. na listi naprednjaka, pa se mestu u Skupštini Srbije može nadati jedino ukoliko 11 kandidata pre njega odustane ili bude izabrano za neku drugu funkciju.
Dva osvojena mandata Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka pripala su lideru partije Sulejmanu Ugljaninu i predsedniku Izvršnog odbora Enisu Imamoviću.
Njih dvojica su i u prošlom sazivu Skupštine Srbije bili poslanici, a ukoliko jedan od njih odustane od tog mesta, u republički parlament će ući Minela Kalender iz Sjenice.
Mandati Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) pripali su Muameru Zukorliću i predsedniku te stranke Jahji Fehratoviću. Treća na listi BDZS bila je Mirsala Pramenković iz Tutina koja u skupštinske klupe može jedino ukoliko Zukorlić ili Fehratović vrate mandat.
Izvor: beta