Prijepolje, Nova Varoš: Dok zakonski rokovi cure stranke tek planiraju pregovore

Opštinske izborne komisije u Prijepolju i Novoj Varoši proglasile su konačne rezultate izbora održanih 24. aprila ove godine. Zakonski rok za konstituisanje loklanih parlamentata jeste 15 dana od dana proglašenja izbornih rezultata.
Lokalni parlament u Novoj Varoši činiće 27 odbornika, od kojih je najveći broj mandata osvojila lista Aleksandar Vučić – Srbije pobeđuje, čak 12, dok su liste SDP za Novu Vraoš i lista Ivica Dačić – SPS osvojile po jednog odbornika. Sedam predstavnika u Skupštini Nove Varoši imaće lista Radoslav Rade Vasiljević – grupa građana „Novi ljudi za Novu Varoš“, dok je prema glasovima građana listi Demokratske stranke pripalo 5 odborničkih mandata. Takođe jedan odbornički mandat na izborima u Novoj Varoši osvojila je lista Nova Srbija-Velimir Ilić.
Opštinska izborna komisija u Novoj Varoši podelila je danas rešenja o izboru odbornika i uverenja za potvrđivanje mandata. Prema rečima predsednika OO SNS u Novoj Varoši Dimitrija Paunovića prva konstitutivna sednica SO Nova Varoš biće održana u zakonskom roku. Kao predstavnik partije koja je dobila najveće poverenje građana na proteklim izborima, Paunović je istakao da iz ove stranke pregovori o formiranju vlasti još uvek nisu vođeni, a da se to očekuje tokom naredne nedelje. On je dodao da će ova stranka prva krenuti sa pozivima za pregovore, jer ima najveći broj mandata u ovoj opštini, i samim tim najveću odgovornost prema građanima.
Konačni izborni reztultati od stane OI komisije u opštini Prijepolje proglašeni su juče, dok se podela rešenja o izboru odbornika i uverenja za potvrđivanje mandata, kao i zakazivanje konstutitutivne sednice očekuju naredne nedelje.
PP Media