Predstavom „Ajnštajnova izdaja“ novovaroški Dom kulture otvorio vrata posetiocima

Nova Varoš – Pozorišnom predstavom „Ajnštajnova izdaja“ beogradskog „Vuk Teatra“, Dom kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši protekle sedmice ponovo je otvorio vrata za posetioce nakon godinu i dva meseca pauze zbog nepovoljne epidemiološke situacije. U Domu kulture planiraju i brojne događaje tokom nastupajućeg kulturnog leta, ali sve u skladu sa preporukama nadležnih odnosno merama zaštite od širenja Covida-19, kao i raspoloživim finansijskim sredstvima.

Zgrada Doma kulture u Novoj Varoši, foto: A.Rovčanin

Predstavom „Ajnštajnova izdaja“ po tekstu Erika Emanuela Šmita, koju je režirala Andrea Ada Lazić za Teatar Vuk u Beogradu, Dom kulture Jovan Tomić u Novoj Varoši otvorio je svoja vrata protekle sedmice za posetioce nakon gotovo 14 meseci pauze.

-Imali smo dobar odziv publike koja je bila oduševljena predstavom a na naše zadovoljstvo i glumci su nam rekli da je ovo bilo jedno od njihovih boljih izvođenja, obzirom da ih je inspirisala dobra energija Novovarošana. Nakon toliko vremena, otvorili smo vrata za posetioce željne kulturnih dešavanja, naravno, poštujući sve epidemiološke mere – kazala je Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture “Jovan Tomić”

Predstava Ajnštajnova izdaja samo je prva  u nizu programa koje planiramo predstojećeg leta, ističe Hadžićeva.

-Trudićemo se da ih organizujemo još više. U okviru tradicionalnog letnjeg festivala Doma kulture bi trebalo da se nađe umetnički program lokalnog karaktera “Drumovi”, kabare pozorišna predstava i koncerti sa manjim brojem izvođača – naglasila je Mihrija.

Direktorka Doma kulture u Novoj Varoši navodi da su ponovo započele probe Folklornog ansambla Doma kulture, bioskop uveliko radi, a da će ove sedmice svoj rad aktivirati i članovi Tamburaškog orkestra.

TV Priboj i PP Media