Preko društvenih mreža prećeno glavnom pribojskom imamu Harunu ef. Eminagiću

Priboj – Putem društvenih mreža upućene su pretnje i uvrede glavnom imamu Medžlisa IZ-e Priboj, Harunu ef. Eminagiću.

Foro: Ibalkan.net

Pripadnik „Lazareve vojske“, kako sebe naziva osoba koja je pretila, Haruna efendiju oslovljava poturicom i izdajnikom pravoslavlja koji je pod prismotrom „patriota zemlje“ i da mu se svaki korak prati “pod budnim okom“, podsećajući ga da su Bošnjaci „velika manjina u Srbiji“, i da će Eminagić biti „opomenut posebno“ jer su oni „za čas tu“.

Tim povodom Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio ovaj čin mržnje osobe koja nije imala hrabrosti da se predstavi već je skrivena iza tastature, izlila svu svoju mržnju prema drugome i drugačijem, ne prezajući od najmorbidnijih prijetnji čestitom imamu i njegovoj porodici.

Mešihat od nadležnih organa očekuje hitno pronalaženje i procesuiranje osobe koja se krije iza pretnji, kao što u rekordnom roku privodi one koji kriminalnim radnjama ugrožavaju bezbednost ostalih građana i države uopšte.

Jasmin Hodžić: Priboj će znati da čuva svoju multikulturalnost, vinovnika privesti pravdi

Savetnik predsednika opštine Priboj, Jasmin Hodžić, najoštrije je osudio pretnje koje su upućene glavnom imamu Harunu Eminagiću.

– Sa gnušanjem sam primio vest da je glavnom imamu IZ u Priboju Harunu Eminagiću prećeno. Nacionalistička i šovinistička pretnja, upućena od strane anonimnog pojedinaca predstavlja ne samo primitivan čin zastrašivanja i vređanja jednog verskog poglavara, već i poruku punu mržnje i stereotipa o jednom celom narodu. Svi snosimo odgovornost ako se javno ne ogradimo i jasno osudimo, ne samo ovaj napad, već i svaki budući šovinistički ispad ma kome bio upucen. U nadi da će državni organi hitno reagovati i najoštrije kazniti ovaj kukavički čin, poručujemo da će Priboj znati da čuva svoju multietničnost i multikulturalnost na koju smo toliko ponosni – kazao je savetnik predsednika opštine Priboj Jasmin Hodžić.

PP Media