Pres Opštinskog veća: Trla baba lan da joj prođe dan

Napad je najbolja odbrana, tako bismo mogli početi sa pisanjem teksta o konferenciji za novinare Opštinskog veća u Prijepolju na koju, uzgred budi rečeno, nismo bili ni pozvani, iako smo bili jedina tema pomenute konferencije.
Nakon mukotrpnog rada Opštinskog veća u proteklih skoro sto dana, i to iza zatvorenih vrata, napokon se nešto i uradilo za dobrobit građana ove devastirane opštine u jugozapadnom delu Srbije ili, kako neki vole da kažu, u Sandžaku. A čim se nešto lepo uradi, red je da se to građanima i saopšti. Najbolji način za to naravno je konferencija za novinare i to „zatvorenog tipa“. To zatvorenog tipa podrazumeva pozvati medije koji o aktuelnoj društveno političkoj situaciji u Prijepolju ne znaju ništa, koje niko ne gleda u Prijepolju, koje niko ne čita i za koje obični građanin nikada možda nije ni čuo da postoje. Takav primer je TV Telemark iz Čačka, koji je toliko gledan u ovoj opštini da prosto i mala deca znaju napamet njihovu programsku šemu, ili ti pak TV Priboj i TV Sandžak bez čijih vesti nijedan Prijepoljac ne ode na spavanje. Nije nam namera da omalovažimo rad kolega iz pomenutih medija, ali činjenica je da se šer gledanosti pomenutih medija u Prijepolju meri u promilima ili je na nivou statističke greške.
Međutim, naše Opštinsko veče se pobrinulo da konferenciju neko ipak vidi, pa je konferencija za medije emitovana na Televiziji Forum, u plaćenom terminu od 20h, naravno o trošku građana Prijepolja.
Posle svakodnevnog dvanestočasovnog rada naši većnici došli su do zaključka da internet portali Glas zapadne Srbije i PP Media ne informišu građane Prijepolja na način na koji bi to trebalo to da rade. Zatim da pomenuti mediji, kako član Opštinskog veća Milan Gačević reče, žele da kadruju u Prijepolju i da na vlast, mimo volje građana Prijepolja, dovedu Dveri i Sandžačku demokratsku partiju.
Građani Prijepolja sa radošću su dočekali ovu lepu vest svojih vlastodržaca koja će unapredititi i poboljšati njihov životni standard, omogućiti novo zapošljavanje i kako saznajemo, u znak zahvalnosti okupiće se da proslave to u sali na Ravnama, nedaleko od groblja i kamenorezačke radnje većnika Gačevića koji im je ovu lepu vest i saopštio. Od njega naravno očekuju i da im se obrati na skupu.
E sada malo da se uozbiljimo. Red bi bio, gospodo iz Veća, kada organizujete konferenciju za novinare , da najpre pozovete medije koje najviše čitate i vi i celo Prijepolje, i o kojima želite da govorite, kako bi i oni imali priliku vama da postave neko pitanje, ili možda da vam odgore na neistine koje ste izrekli. Kao prvo, prevashodni cilj portala PP Media je da objektivno i istinito informiše građane o svim društveno političim dešavanjima u opštini Prijepolje, sa posebnim akcentom na lepe stvari koje se dese u našoj opštini. To smo radili od svog osnivanja, zbog toga smo i stekli poverenje građana koji nas svakodnevno prate i čitaju. Zahvaljujući tome, vesti koje mi plasiramo vide se na svakom nacionalnom emiteru u Srbiji, objektivne su, nepristrasne i, što je najvažnije, istinite. Međutim, vi uporno bežite od medija, ne znam zbog čega, iako kažete da radite sve po zakonu i transparentno. Kako biste onemogućili medije da prate vaš rad, da ne kažem nerad, prvo što ste uradili kada ste došli na vlast jeste da ste izmenili Poslovnik o radu Opštinskog veća. Time ste uskratili građane opštine Prijepolje ,a i cele Srbije, da se informišu o vašem radu. Drugo, nismo mi izmislili aferu oko nabavke nameštaja. Činjenično stanje jeste da je nameštaj stigao u Prijepolje pre nego što je završen tender, što je potvrdila firma koja je nameštaj i dopremila. Čak se vlasnik fabrike hvalio kako je nameštaj donirao. Vi ste zabranili snimanje otvaranja ponude za nabavku tog istog nameštaja, i to da biste prikrili i zataškali podatak da je firma Zip Univer ipak taj nameštaj i naplatila od poreskih obveznika Prijepolja, odnosno da ga nije poklonila, te da je ona bila jedini ponuđač na tenderu. Uostalom, oglasila se i Agencija za borbu protiv korupcije koja će ceo slučaj i ispitati.
Predsednik opštine reče da samo pišemo o aferama, te da ne želimo ništa lepo da kažemo, pa se i pohvali da je opština dobila vredne donacije u vidi polovnog vozila i sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale Ekonomske škole, a da to mi nismo preneli. Vest o obema donacijama smo uredno prvi objavili i to zahvaljujući saradnji koju imamo sa Evropskim Progresom koji nam je poslao saopštenja, iako je logično bilo da nas vi o tome informišete. Člana Opštinskog veća Milana Gačevića zaista nisam razumeo kada je govorio o nekakvom zvanju telefonom oko formiranja vlasti u Prijepolju. Nikada ni ja niti neki drugi novinar portala PP Media gospodina Gačevića nismo pozvali, niti smo o tome razgovarali sa njim, i to je apsolutna neistina.
Kažete da mediji u komentarima iznose sve i svašta. Naš portal, a to ste sigurno primetili, ne gradi svoj imidž i reputaciju na komentarima i iste uopšte i ne objavljuje. Zarad javnosti moram da kažem da na svaki naš tekst stigne blizu 100 komentara, od kojih su najčešći oni od pojedinih članova sadašnjeg Opštinskog veća. Da, upravo od njih. Međutim, vi ne znate da administrator medija ima svaku mail adresu sa koje se pošalje komentar, bez obrzira kako se potpiše onaj ko je taj komentar poslao. Zbog toga vam ponavljam da su pojedinci iz Veća ti koji komentarišu naše vesti. Ako smatrate da i ovog puta iznosimo neistinu, sa zadovoljstvom ću vas demantovati i objaviti sve podatke.
I na kraju, gospodo iz Veća, mi ćemo i dalje nastaviti da radimo svoj posao kako najbolje znamo i umemo, svidelo se to vama ili ne, a od vašeg rada ili nerada zavisi kakve će vesti otići u javnost. Svaku lepu stvar koju uradite za Prijepolje sa radošću ćemo objaviti, ali isto tako i svaku mutnu radnju obelodaniti. Nažalost, u poslednje vreme više je bilo ovih drugih vesti.
PP Media/ Alem Rovčanin