Priboj: Bebama „Sve na jednom mestu“

Zahvaljujući akciji „ Zajedno za bebe“ koju sprovode Fond B92, Privredna komora Srbije i Komercijalna banka, pribojska bolnica je dobila neophodnu opremu za uvođenje sistema „ Sve na jednom mestu“. Implementacija ovog projekta nastavlja se obukom osoblja u Opštoj bolnici Priboj i matičnoj službi opštinske uprave, čime će se do kraja godine omogućiti roditeljima da svoje novorođenče prijave odmah po rođenju u samom porodilištu, potpuno besplatno i bez dosadašnjih komplikovanih procedura.
Donacijom neophodne opreme za uvođenje sistema „Sve na jednom mestu“ koji je otpočeo sa primenom u aprilu ove godine u celoj Srbiji, pribojska bolnica i njeno porodiliše biće u prilici da znatno olakšaju roditeljima novorođenčadi upis u matičnu knjigu rođenih i dobijanje jedinstvenog matičnog broja. U samom porodilištu svu proceduru u ovom novom upravnom postupku će obaviti administrativni radnik potpuno besplatno a zahvaljujući umreženom sistemu roditelji neće morati da posećuju kao do sada više državnih službi u procedurama za prijavu deteta.

Opšta bolnica Priboj, foto: Goran Reković

Opšta bolnica Priboj, foto: Goran Reković


Direktor Opšte bolnice Priboj dr. Jasminko Toskić, uz zahvalnost donatorima istakao je posebno zadovoljstvo što je je ovo treća donacija u proteklih par meseci za porodilište kako zbog upozoravajućeg trenda pada nataliteta tako i zbog značaja ovog odeljenja bolnice koje obavi godišnje više od 250 porođaja za porodilje iz Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, ali i sa teritorije opštine Rudo u BiH koje gravitira ka Priboju.
Obuke administrativnog osoblja bolnice i matične službe, koje će vršiti instruktori u nastavku projekta koji organizuju Minstarstva zdravlja i državne uprave i lokalne samouprave kao i kabinet Predsednika Vlade, otpočeće prema najavama iz pribojske bolnice do kraja meseca.
Goran Reković / PP Media