Priboj dobija savremen školski kompleks

Priboj – Prostor ispred Osnovne škole „Desanka Maksimović” i Mašinsko – elektrotehničke škole u Priboju ovih dana liči na veliko gradilište. Radi se punom parom i koristi lepo vreme.

Uređenje partera školskih dvorišta, foto: PP Media

Nakon rekunstrukcije zgrade Osnovne škole „Desanka Maksimović” koja je 1. septembra spremno dočekala svoje đake u obnoveljenom, i po savremenim merilima, opremljenom prostoru i privođenju radova na rekonstrukciji zgrade Mašinsko – elektrotehničke škole koja će svoje đake u staroj, odnosno potpunoj renoviranoj zgradi, primiti za meseca dana, dakle od 1. novembra, na red je došlo i parterno uređenje ove dve škole odnosno sređivanje prostora ispred i oko samih ustanova.

Tako se sređuju platoi ispred škola, pešačke staze, postavljaju ivičnjaci a biće postavljena i zaštitna ograda u jednom delu od Limske ulice, izgradiće se i najmanje 20 parking mesta za zaposlene. Radovi su povereni pribojskoj firmi „Dekor invest” a vrednost radova je nepunih pet miliona dinara dok je rok za završetak 60 dana, pa bi prema ugovoru sve trebalo da bude gotovo do 24. novembra.

„Parterno uređenje oko ove dve škole podrazumeva ugradnju novih ivičnjaka, novih behaton ploča a prostor ispred Gimnazije i gradske biblioteka će isto biti popločan prateći pravac sa trotoarima u Nemanjinoj ulici. Ispred škole Desanka Maksimović doći će nova ograda u dužini od 75 metara sa pešačkim kapijama, tako da će novoformirani prostor odlično izgledati”, rekla je direktorka „Dekor invest” Tamara Stojić.

Tamara Stojić direktorka firme Dekor invest iz Priboja, foto: PP Media

Ukupno će biti postavljeno nešto preko 1.400 kvadrata behaton ploča, oko 400 metara ivičnjaka i 75 metara zaštitne ograde pored osnovne škole.

„Sve ukupno će se uklopiti u urbanističku celinu sa rekonstruisanim školama i sa novoizgrađenim pešačkim stazama i mislim da ćemo dobiti jedan od najsavremenijih školskih kompleksa u Srbiji”, kazala je Stojić.

Uređuje se prostor ispred škola u Priboju, foto: PP Media

Inače, preko 500 miliona dinara finansirala je Vlada RS na inicijativu lokalne samouprave preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Ovih dana privodi se kraju i izgradnja fiskulturne sale, koju ove dve škole do sada nisu imale, a završena je i toplana na biomasu u okviru školskog kompleks koja će pored ovih ustanova zagrevati i Dečiji dispanzer, Gimnaziju i OŠ „Vuk Karadžić”.

PP Media i GZS