TO Prijepolje na Balkanskoj asocijaciji hotelijera u Bugarskoj, sledeće predstavljanje na sajmu u Novom Sadu

Prijepolje/Gornji Milanovac – Osam lokalnih turističkih organizacija pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Srbije boravilo je u Bugarskoj na godišnjoj konferenciji Balkanske asocijacije hotelijera. Ova manifestacija održava se 15 godina za redom, a osnovna je u Ohridu i obuhvata Bugarsku, Republiku Severnu Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovivnu, Albaniju i Crnu Goru.

Prijepolje jedna od 8 turističkih organizacija iz Srbije koje su učestvovale na godišnjoj konferenciji Balkanske asocijacije hotelijera u Bugarskoj, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Interes i cilj organizacije je da napravi jedinstveni turistički proizvod, sastavljen od zemalja članica, koji bi se ponudio Evropi i svetu.

Ovogodišnja manifestacija je okupila veliki broj učesnika. Iz Srbije su išli predstavnici TO iz Inđije, Gornjeg Milanovca, Prijepolja, Soko Banje, Boljevca, Leskovca, Paraćina i Bele Palanke.

Brošure sa turističkom ponudom Prijepolja, foto: A.Rovčanin

Prema rečima direktora TO Prijepolje Nebojše Svičevića imali su fenomenalno predstavljanje, a pored predavanja i učestvovali su i u takmičenju u kulinarstvu, gde su pobedili takmičari Crne Gore, a Srbiju su predstavljani „Kraljevi čardaci” ugostitelji sa Kopaonika.

„Imali smo jedno lepo predavanje na temu razvoja ruralnog turizma na putu svile to su radile predstavnici iz Bugarske i Rumunije. Imali smo veoma topao prijem i osećao sam se kao da sam ponovo na prostorima bivše Jugoslavije”, rekao je Svičević.

Direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević, foto: A.Rovčanin

Turistička organizacija Prijepolje predstaviće svoju ponudi i na predstojećem Sajmu turizma u Novom Sadu koji se održava od 3. do 6. oktobra.

„S obzirom da je proslava 800 godina manastira Mileševa pomerena za narednu godinu, ceo akcenat bacamo na to. Imaćemo veoma lep promomaterijal kao i monografiju. Vojvođani su tradicionalno bili vezani za naš kraj zato što su imali pionirski i omladinski razvoj na Jabuci, a svi naročito iz moje generacije je tu i naučila da skija”, kazao je Svičević.

PP Media i GZS