Priboj: Novac za 12 medija

Priboj – Predsednik opštine Lazar Rvović potpisao je u četvrtak rešenje o raspodeli 7 miliona dinara iz opštinske kase za sufinansiranje medijskih projekata u 2019. Time je potvrđen nedavni predlog nadležne Кomisije da pare dobije dvanaest medija iz Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Užica, Čačka i Beograda.

Najviše para, kao i lane, opredeljeno je lokalnoj televiziji. Tročlana komisija, u sastavu Biljana Selaković, Vladica Jovančić i Olivera Marković, procenila je da bi projekat lokalnog Informativnog centra Priboj pod nazivom „ Pribojski mozaik“ trebalo sufinansirati sa 3.300.000 dinara. Među medijskim kućama sa strane, na čelu liste po visini dobijene sume nalazi se užička televizija “Pet” sa 1.150.000 dinara za projekat „Priboj – moj grad“, potom sledi čačanski “Glas zapadne Srbije” sa 700.000 dinara za projekat “ Pribojski potencija” te prijepoljska “PP Media” sa 400.000 dinara za projekat “Priboj iz mog ugla”.

Odlučeno je i da se sa po 350.000 dinara finansijski pomogne projekatima užičkog Konzum Lava i Konzum Lav – tv Lav plus, a sa 150.000 dinara novovaroškom radio Zlataru, te užičkom Studio Zumu i beogradskom “Studiu B”. Iz opštinskog budžeta sa po 100.000 dinara će biti podržani i beogradski dnevni list „Informer“ , informativni portal „Srpski telegraf“ i Emit doo Info kanal Priboj.

Na početkom maja raspisanom opštinskom konkursu za sufinansiranje medija prijavljeno je ukupno 25 projekata televizija, radija, novina, agencija i portala iz gotovo svih delova Srbije. U njihovom fokusu bile su raznolike teme, od zumiranja turističkih potencijala, poljoprivrede, ekologije, preko zdravstva, kulture, narodne baštine, do energetike, rodne ravnopravnosti, radionica, družionica…

Opština je, inače, za informisanje ove godine opredelila isti iznos kao i lane.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *