SO Prijepolje podržava protest autoprevoznika

Skupština opštine Prijepolje i ja kao njen predsednik u potpunosti podržavamo opravdane zahteve autoprevoznika iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, upućene u otvorenom pismu ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović, a vezane za blokadu kamionskog saobraćaja na prelazu iz Srbije u Crnu Goru.
Zbog zastarelih propisa i birokratskog ponašanja cariniskih organa, vlasnicima autoprevozničkih radnji je onemogućen saobraćaj sa Crnom Gorom, što je na graničnom prelazu Gostun stvorilo kilometarske kolone, a prevoznicima i korisnicima njihovih usluga pravi milionske štete. Ukoliko ovakvo stanje potraje, stotine autoprevoznika iz ove tri opštine biće prinuđeno da zatvori svoje radnje i odjavi zaposlene radnike.
Zbog gore navedenog ja kao predsednik SO Prijepolje zahtevam od ministarke Mihajlović da odmah ukine blokadu saobraćaja ka Crnoj Gori i time autoprevoznicima koji časno i pošteno obavljaju svoju delatnost omogući da posluju i hrane svoje porodice, kaže se u saopštenju Vukosava Tomaševića predsenika SO Prijepolje.
PP Media