Stari Priboj uskoro u novom ruhu, opština finansira rekonstrukciju fasada

Priboj – Na osnovu Odluke o sprovođenju javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja fasada i poboljšanju energetske efikasnosti zgrada i sprečavanja štetnih posledica po bezbednost građana na teritoriji opštine Priboj za 2019. godinu, Кomisija za izbor projekata pregledala je pristiglu dokumentaciju, izvršila ocenjivanje i na kraju sačinila rang listu.

Stari Priboj dobija novo ruho, foto: www.ppmedia.rs

Od deset pristiglih prijava, četiri stambene jedinice nisu ispunile uslove konkursa i podnele adekvatnu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom, pa je komisija izvršila rangiranje šest stambenih jedinica sa valjanom dokumentacijom.

 Predsednik Komisije za izbor projekata i člaan Opštinskog veća Stefan Srbljanović kaže da se svih šest stambenih jedinica koje u su podnele adekvatnu dokumentaciju finansijski uklapaju u ukupnu cifru predviđenu za ovaj projekat budžetom za 2019. godinu, a reč je o 10.000.000 dinara. On navodi da će tako faktički svi koji su istinski bili zainteresovani za ovaj projekat i obezbedili sredstva za učešće zapravo ući u realizaciju.

Stefan Srbljanović član Opštinskog veća

– Benefiti koji proističu iz jednog ovakvog projekta su višestruki. Кako se i iz samog naziva javnog poziva može zaključiti radi se o sprečavanju štetnih posledica po bezbednost građana, a podsetiću da se fasade na pojedinim zgradama obrušavaju već duže od 2 decenije i da je bilo više slučajeva povređivanja građana i njihove imovine. Zatim, jasno je da će se u znatnoj meri poboljšati energetska efikasnost ovih zgrada, što ide u korak sa energetskom politikom naše lokalne samouprave i činjenicom da je Priboj opština pionir u Srbiji po sprovođenju energetske politike – kazao je za “PP Mediju” predsednik Komisije Stefan Srbljanović.

On naglašava i da je od posebnog značaja to što će efekte ovog projekta u prvom redu osetiti stanari, kroz prve račune za električnu energiju i grejanje, kao i troškove za ogrev. Na kraju, efekta će biti i u estetskom smislu.

– Podsetiću građane da smo krajem prethodne godine, nakon usvajanja budžeta za 2019., najavili niz ulaganja u Stari deo grada. U 2018. čitav niz ulaganja izvršen je u Novom delu Priboja, od rekonstrukcije glavne ulice i trotoara, izgradnje nekoliko parkinga i kružnog toka, rekonstrukcije škola i kompletne obnove sportske infrastrukture pred 55. MOSI. Sada je red došao na Stari grad, na zadovoljstvo žitelja, ali i predstavnika lokalne samouprave, a rekonstrukcija fasada je samo jedan projekat u nizu – isitče Srbljanović  i dodaje da sledi rekonstrukcija ulice 12. januara i trotoara, hotel „BIĆ“ je nakon dugog niza godina konačno našao vlasnika koji je već započeo radove na obnovi. Imajući u vidu sve navedeno, Stari Priboj će zaista dobiti jedno novo ruho.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *