Priboj: Predložen budžet za narednu godinu

Opštinsko veće Priboja, utvrdilo je predlog odluke Budžeta za 2017. godinu, a u obimnom dnevnom redu od 22 tačke, prihvaćeni su i planovi rada javnih preduzeća i institucija za sledeću godinu. Jednoglasno je prihvaćen i predlog predsednika opštine, da se odustane od proslave Nove godine na trgu i da se sredstva za tu namenu u iznosu od 400.000 dinara opredele za organizovanje letovanja socijalno ugroženoj deci i osobama sa invaliditetom.
Budžet opštine Priboj za 2017 godinu planiran je u iznosu od milijardu i osam miliona, što je za nekih 130 miliona manje nego za prethodnu godinu sa rebalansima budžeta. Pomoćnik predsednika opštine za Društvene delatnosti, budžet i finansije Slaviša Janjušević, ocenio je da je budžet planiran na realnim osnovama i u skladu sa ispunjenjem za 2016.godinu. Najveći deo prihodne strane čine transferna sredstav u iznosu od 50,81% i ona če biti veća za nekih 300 miliona dinara u odnosu na prethodnu godinu. U budžetu su kako je i najavljeno, planirana i sredstva za otkup akcija bivših Fap-ovih radnika i subvencija za radnike zavisnih preduzeća i fabrike Sedišta. Razvojna komponenta budžeta se ogleda u programima za komunalne delatnosti u iznosu od 101 milion dinara, za Lokalni ekonomski razvoj 146 miliona dinara i za izgradnju i uređenje putne infrastrukture 148 miliona dinara.
Prema najavama iz odeljenja za budžet i finansije opštine Priboj, u sledećoj godini se očekuje povećanje naplate poreza na imovinu koju će nadležni organi prema preporuci DRI i nezavisne revizorske kuće, sprovoditi naplatom prinudnim putem, kako bi se smanjila ogromna dugovanja u ovoj oblasti i povećali prihodi lokalne samouprave.
Goran Reković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *