Priboj prva opština u Srbiji, posle Beograda gde se vakcinisalo više od 50% stanovništva

Priboj – Da je vakcina jedni lek protiv pandemije korona virusa, shvata sve više naših građana, pa je imunizacija sve masovnija. Opština Priboj, je u samom vrhu Republike Srbije po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika. Do sada je prvu dozu vakcine primilo 10.405, žitelja ove opštine, dok se revakcinisalo njih 6839.

Priboj prednjači u broju vakcinisanih, foto: A.Rovčanin

Građanima su na raspolaganju brojni vakcinalni punktovi, bilo da se radi o prijavljenima preko E-uprave ili vakcinaciji bez zakazivanja, a mobilni timovi Doma zdravlja prisutni su i u većini pribojskih sela.

Na osnovu iskazanog interesovanja radnika, zaposlenih u kompanijama “Slobodne zone Priboj”, vakcinacija je obavljena na njihovim radnim mestima, što su iskoristili zaposleni, kojima radne obaveze nisu dozvoljavale da se blagovremeno vakcinišu.

Za jedan dan u Slobodnoj zoni Priboj vakcinisani su zaposleni iz tri kompanije, čime su zadovoljni bili u mobilnom timu Doma zdravlja Priboj.

– Pre svega, raduje činjenica da su i radnici i njihovi pretpostavljeni, privrednici, shvatili značaj imunizacije, pa ćemo, zavisno od interesovanja radnika, ovaj trend nastaviti i u narednom periodu – rekla je dr Alma Strujić, vođa mobilnog tima Doma zdravlja Priboj.

Vakcinaciji na radnom mestu, odazvali su se radnici španske firme “Refisa”, požeške kompanije “Inmold”, a najbrojniji su bili radnici turske firme “Fleks akademi”, koja trenutno u Slobodnoj zoni Priboj zapošljava najviše radnika.

– Prepoznali smo značaj zdravlja naših radnika za naš proizvodni proces, pa smo i do sada primenjivali sve propisane mere. Vakcinacija, pogotovu ovako na radnom mestu, znači i nama kao kompaniji, ali i radnicima – rekao je Šafak Oktanaj, generalni direktor kompanije “Fleks akademi”.

Da imunizacija bude što uspešnija, Dom zdravlja Priboj izlazi u susret svim zainteresovanim građanima, pa se tako razgovaralo i o organizovanoj vakcinaciji sportista i sportskih radnika, kroz klubove ali i asocijaciju sportskih kolektiva.

PP Media