Priboj: Slobodna zona dobila još jednog stanovnika

Nakon španske “Refise”, američkog “MTH Prokuta” i bosanskohercegovačke “Duo farme” pribojska Slobodna zona dobila je i četvrtog stanovnika. Naime, predstavnici lokalne samouprave i holandske kompanije VUDI VORLD ( Woody world), potpisali su ugovor o zakupu 3.000 kvadrata proizvodnog prostora u braunfild delu pribojske Slobodne zone. Kompanija iz zemlje “lala” će pod povoljnim uslovima koje nudi poslovanje u ovdašnjoj Slobodnoj zoni, proizvoditi ekskluzivne rekreativno montažne kuće, koje će iz opštine na Limu biti plasirane na tržište zapadne Evrope. Tokom naredne godine posao u ovoj firmi trebalo bi da dobije 40 mladih ljudi.
VUDI VORLD (Woody world), ima višegodišnju tradiciju proizvodnje modularnih rekreacionih montažnih kuća i do sada je svoje proizvodne pogone imala u Holandiji i Hrvatskoj. Jedan od tri suvlasnika i direktor firme Bernard Kordić, kao rođeni Pribojac bio je glavni inicijator da dođe do realizacije ove investicije.
Dobra koordinacija i dodatno angažovanje svih republičkih i lokalnih struktura na popunjavanju kapaciteta u Slobodnoj zoni, rezultirali su dolaskom tri nova investitora u protekla tri meseca u Priboj, sa ponosom ističu iz ovdašnje lokalne samouprave.
Pomoćnik predsednika opštine za Lokalni ekonomski razvoj (LER) Jasmin Hodžić, kazao je da će ova sredina naredne godine osetiti dodatni efekat dolaskom firme VUDI VORLD (Woody world) te da će doći do multiplikacije efekata, kroz proces uvezivanje manjih porodičnih firmi iz Priboja koji će raditi kao kooperanti za ovu firmu.
Završetak adaptacije poslovnog prostora u Slobodnoj zoni, gde će holandska firma boraviti očekuje se u prvoj polovini godine, dok je početak proizvodnog procesa planiran za jun 2017.
“Prema Biznis planu firme Woody world, u 2018. godini projektovano je otpočinjanje druge faze, koja bi podrazumevala proizvodnju nameštaje i kompletnog mobilijara za enterijer i eksterijer modularnih rekreativnih montažnih kuća”, tvrdi direktor Woody world-a Bernard Kordić.
PP Media