Priboj ugostio raftere

U Priboju je tokom vikenda održan Evropski kup u raftingu. Iako vremenski uslovi nisu išli na ruku rafterima pravi ljubitelji ovog sporta još jednom su imali priliku da uživaju u lepotama reke Lim. Ove godine učestvovalo je 24 muške i sedam ženskih ekipa.

„Takmičenje je u klasi R4 na Evropskom Кupu raftinga u Priboju, istovremeno se održava i državno prvenstvo kao i master prvenstvo sve u okviru memorijala Aleksi Кojadinoviću. Veliku pomoć nam je pružila opština Priboj kao i opštinski Sportski savez. Pravi je spektakl videti na Limu ovoliko učesnika na jednom kupu, ponosni smo zbog toga“, rekao je predsednik rafting asocijacije Srbije Dejan Puzović.

Ni hladna voda Lima nije omela raftere da pokažu svoje umeće, foto: Rina A.Rovčanin

On je istakao da ove godine učestvuju ekipe iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i u najvećem broju iz Srbije.

Dodaje da je rafting ekstreman sport i da je preporuka da se sa vežbanjem započne što ranije.

Među brojnim veslačima je i rafter iz Ljubovije, koji je naglasio da je najbitnije druženje ali je podjednako važno i takmičenje.

„Napolju je dosta hladno, voda je hladna, ali mi smo se borili, zadovoljni smo rezultatom ali uvek može bolje. Кonkurencija je jaka 25 ekipa učestvuje“, kaže rafter sa Drine Aleksandar Renovčević.

Ispred prijepoljskog rafting kluba „Lim Lučica“ dolazi Branislav Divac.

„Rafteri su navikli na ovakvu temperaturu jer takmičenja su od marta pa sve dok ima vodostaja na rekama. Staza je vrhunska, bilo je zahtevno, velika je kubikaža vode koja je puštena tako da je malo ekipa prošlo uzvodne kapije“, rekao je Divac.

Rina i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *