U rodnom selu sahranjen bivši predsednik opštine Nova Varoš Branislav Dilparić

U rodnom Bukoviku danas je sahranjen Branislav-Brane Dilparić, odbornik SPS i predsednik opštinskog odbora te stranke u Novoj Varoši. Dilparić je iznenada preminuo u noći između petka i subote u 66. godini života.

Branislav Dilpariće (1953 – 2019.) je gotovo dve decenije bio na čelu lokalnih socijalista, a jedno vreme je obavljao i dužnost predsednika okružnog odbora stranke. Tokom bogate političke karijere u dva navrata je obavljao dužnost predsednika Opštine i predsednika Skupštine opštine Nova Varoš. Po zanimanju je bio elektro inženjer a u penziju je otišao prošle godine sa mesta upravnika pogona Elektrodistribucije. Uspešan je bio i na sportskom polju, gde je dugo godina bio prvotimac i kapiten Fudbalskog kluba Zlatar.

Branislav Dilparić ( 1953 – 2019 ), foto: www.ppmedia.rs

Povodom smrti Branislava Brana Dilparića jutros je održana komemoracija u Domu kulture, na kojoj su pred punom salom govorili predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, predsednik Skupštine opštine Nikola Jelić i predstavnici Socijalističke partije Srbije.

-Brane je učinio mnogo za Novu Varoš, a njegov rad je uvek bio okrenut narodnom interesu. Mada je imao priliku da profesionalno napreduje i ode, nije hteo iz svoje Nove Varoši koju je najviše voleo- rekao je tom prilikom predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Varoške novine i PP Media