Priboj: Zasedao Štab za vanredne situacije, epidemiološka situacija stabilna

Priboj – Iako se i u Priboju povećava broj osoba koje imaju simptome korona virusa, stanje u Opštini se drži pod kontrolom. Formirana su dva izolaciona bloka, medicinskih kadrova i opreme za sada ima dovoljno, a uz podršku resornog ministarstva i Vlade, i lokalna samouprava pomaže da se prebrode neke trenutne poteškoće – to su glavni zaključci sa sednice Štaba za vanredne situacije, koja je u petak održana, uz apel građanima da, čuvaju sebe i druge, poštujući već dobro poznate mere zaštite, od nošenja maski, pojačanog pranja ruku, do preporučene socijalne distance.

Zasedao Štab za vanredne situacije u Priboju, foto: www.ppmedia.rs

Shodno predloženim merama i sednica Štaba održana je u Maloj sali Doma kulture, predsedavao je komandant Štaba, predsednik Opštine Lazar Rvović, koji je izrazio spremnost lokalne samouprave da pomogne, pre svega zdravstvenim ustanovama u Priboju, a građane je zamolio za razumevanje novonastale situacije, uz apel, da se pridržavaju preventivnih mera zaštite, da poštuju distancu u ugostiteljskim lokalima,i da vode računa o masovnim okupljanjima, pre svega porodičnim veseljima.

-Iako je ovih dana povećan broj pacijenta, uglavnom sa povišenom temperaturom, u Domu zdravlja u Priboju, pojačane su smene, pa se uspešno odoleva svim trenutnim izazovima – kaže direktor dr Vladimir Milinković i dodaje da svi pacijenti sa povišenom temperaturom treba da se jave, ne u Dom zdravlja, već u kovid bolnicu u novom delu grada, koja radi od 7 do 20 sati.

-U pribojskoj Bolnici, zbog najnovije epidemiološske situacije, proširili su svoj izolacioni blok, u kome trenutno ima 20 pacijenta, kojima su uzeti uzorci, i dok čekaju rezultate, imaju redovnu terapiju – kaže direktor Opšte bolnice dr Predrag Terzić. On dodaje da će oni koji budu pozitivni biti prosleđeni na dalje lečenje u Užice, a oni koji budu negativni nastavljaju lečenje na odeljenjima pribojske Bolnice.

-Dva respiratora su stalno u funkciji,a očekuje se da stigne i treći,kao pomoć Vlade Srbije – ističe dr Terzić i podseća da Bolnica Priboj i dalje uspešno funkcioniše na dva koloseka, jer ne radi samo kao kovid bolnica, već se pacijenti, kao i do sada, leče i od drugih bolesti.

Opštinski Štab za vanredne situacije doneo je i zaključak da JКP „Usluga“ i dalje nastavi sa pranjem i dezinfekcijom ulica i podelom dezinfekcionih sredstava,ito u oba dela grada,a predsednicima kućnih saveta se preporučuje da organizuju dezinfekciju ulaza zgrada, bar jednom nedeljno.

Opštinski Štab za vanredne situacije Priboja, pratiće situaciju iz časa u čas, i prema potrebi preduzimati nove konkretne mere.

PP Media