Rafteri iz tri države u petak kreću na trodnevni spust Limom dug 130 kilometara

Prijepolje – Limska regata, dvadesetčetvrta po redu, biće održana od 2. do 4. juna. Rafteri će startovati iz Plava, i putanjom dugom više od 130 kilometara završiti na plaži Petrovac kod Prijepolja.

Oko 80 raftera krenuće u petak iz Plava na put dug 130 kilometara, foto: A.Rovčanin

Prvog dana regate, biće aktuelna deonica od Plava do Andrijevice. Drugi dan rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja, a poslednjeg, trećeg dana, učesnici će preći put od Kumanice do plaže Petrovac kod Prijepolja.

Prema rečima vd direktorka Turističke organizacije Prijepolja, Petra Vasiljevića učesnici, njih 80, stižu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. On navodi da reka Lim prestavlja izuzetnu lepotu i prirodni atribut koji će Turistička organizacija nastojati da maksimalno valorizuje u narednom periodu, zajedno sa rafting klubovima i drugim zainteresovanim organizacijama.

– Cilj nam je da maksimalno obogatimo našu ponudu, kako bi svi posetioci i ljubitelji rekreacije na vodi imali što kompletniji i ispunjeniji doživljaj – kaže vd direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Loši vremenski uslovi, tokom minulih nekoliko dana nisu išli na ruku fafterima, pa je zbog kiše koja je padala duž cele trase vodostaj Lima izuzetno visok za ovo doba godine.

Limsku regatu zajednički organizuju turističke organizacije Plava, Andrijevice, Berana, Bjelog Polja i Prijepolja, uz saradnju sa rafting klubovima. Lim i njegovi bukovi očarali su ljubitelje ekstremnih sportova, pa je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu i traje skoro četvrt veka.

PP Media