Pribojac Miroslav Bojić najbolji pekar Srbije

PRIBOJ – Miroslav Bojić iz Priboja bavi se pekarstvom već 20 godina, a na takmičenju pekara u Beogradu osvojio je prvo mesto i dobio titulu najboljeg pekara Srbije.

Zvanično najbolji pekar Srbije Miroslav Bojić, foto: ZOOM

Od svoje 17 godine godine Miroslav se bavi pekarstvom. Prema njegovim rečima po završetku škole za pekara, zaposlio se i radio naredne tri godine dok nije stekao iskustvo, nakon čega se odlučio da otvori svoju pekaru.

„Dan i noć sam radio deset godina, bilo je mnogo teško na početku, ali je sada mnogo lakše. Imamo dosta zaposlenih, firma se širila i možemo reći da smo trenutno broj jedan u gradu“, rekao je vlasnik pekare Miloslav Bojić.

Miroslav je zvanično najbolji pekar Srbije, a koji će proizvod praviti na takmičenju, zavisilo je samo od srećne ruke.

„Ja sam tada izvukao da pravim Francuski hleb baget , kada sam ga napravio dobio sam ocenu deset. Ljudi iz Francuske koji su to ocenjivali nisu mogli da veruju da se i u Srbiji može napraviti hleb sličan kao njihov“, dodao je Miroslav.

Prema rečima zaposlenih svi rade kao jedan tim, a svako ima svoje zaduženje.

„Ja mislim da svaka domaćica ovaj posao poznaje, nista nije teško raditi. Ja radim na pitama, a pored toga pravim štrudlu i princes krofne“, kaže radnica Gorica Penezić. Dosta se ulaže u proizvodnju ali i tehnologiju kako bi sebi i radnicima olakšao posao. Prema njegovim rečima nekada su celu noć pravili 200 hlebova, ali sada isti broj naprave za 10 minuta.

ZooM Ue i PP Media