Pribojskim policajcima vredna donacija stigla od fudbalera Aleksandra Prijovića

Priboj – Da se koreni ne zaboravljaju, najbolja potvrda je srpski reprezentativac u fudbalu Aleksandar Prijović. Iako je rođen u Švajcarskoj, Priboj je njegov zavičaj a Srbija zemlja u srcu. Sa državnim grbom na grudima, i odlučujućim golom protiv Gruzije, ušao je u istoriju i odveo voljenu zemlju na svetsku smotru fudbala.

Zahvalnica Prijoviću za iskazanu humanost

Sa fudbalskom bubamarom se druži od malih nogu, od pionira u rodnom Sant Galenu, nosio je dres kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, pa mlade reprezentacije Švajcarske, ali je srce odlučilo da ipak obuče dres A selekcije sa grbom svoje Srbije.

A pauzu, izazavnu epidemiom virusa korona, provodi u svojoj zemlji i pokazuje svoje moralne i ljudske kvalitete, koji u osnovi imaju, onu dobro poznatu našu domaćinsku, pribojsku nit.

Na početku pandemije,Prijović je Bolnici i Domu zdravlja Priboj, donirao je tehničku robu, medicinsku i zaštitnu opremu, u vrednosti od 10 hiljada evra, a ovih dana donacija stigla čuvarima javnog reda i mira, policiji ove zemlje. Stanici policije Priboj preko Policijskog sindikata Srbije, odnosno sindikalne grupe Priboj, uručio je značajnu finasijsku pomoć za nabavku računarske i druge neophodne opreme, kancelarijskog nameštaja.

Za učinjeno humano delo, reči zahvalnosti priznanja. Zahvalnica u ime pacijenata i zdravstvenih radnika Priboja, a u policijskom sindikatu Srbije za Prijovićevo dobro delo, odgovorili takođe adekvatnim priznanjima.

Plaketu zahvalnosti fubalskom asu uručio je Ivan Gudurić, član UO PSS i Sindikalne grupe Priboj, a legitimaciju počasnog člana Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović, predsednik ovog sindikata u Srbiji.

-Drago mi je ako sam ovom donacijom svoje sugrađane u Priboju učinio još sigurnijima, a čuvarima javnog reda i mira koliko toliko poboljšao uslove rada. Ova priznanja će mi biti najbolji podstrek i za nove humane akcije – izjavio je Prijović

– Srpski reprezetativac je velikom donacijom tehničke opreme policiji PS Priboj, nastavio dugogodišnju humanitarnu misiju pomoći deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj ulici, kao i pružanjem finasijske pomoći socijalno ugroženim građanima Srbije od Uba, preko Beograda do Priboja – stoji između ostalog u saopštenju Policijskog sindikata Srbije

Aleksandar Prijović, uz veliko i humano srce, ima i veliko fudbalsko umeće. Sa 16 godina zaigrao je u italijanskoj Seriji A, igrao je u Parmi, a potom je promenio mnogo klubova od Derbi kauntija, Siona, Lozane, Boluspora. Sa grčkim PAOК bio prvak ove zemlje i u 2017/18 bio najbolji strelac grčke lige. Trenutni ugovor ima sa arapskim Al Itihadoom, a mnogi ga već vide u dresu jednog od večitih rivala, a njegova želja je, kaže, da fudbalsku karijeru završi pribojskom FAP-u.

PP Media