Priboju sedam miliona dinara za nabavku “grejdera”

Priboj – Кroz Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, koji ove godine iznosi 245 miliona dinara, Opštini Priboj opredeljeno je 7 miliona dinara za sufinansiranje projekta, “Nabavka građevinske mašine – grejder”. Ukupna vrednost projekta je 15.600.000,00 dinara, a učešće Opštine je 8.600 000,00 dinara.

Ilustracija: Opština Priboj

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava,predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović potpisao je sa Novicom Tončevom, ministrom bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

U pitanju je moćna i jaka mašina velike snage, dužine 9, a širine 2,5 metra. Mašina će se koristiti za održavanje opštinskih kategorisanih puteva u letnjem i zimskom periodu, a njome će gazdovati JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Podsetimo, krajem prošle godine, Opštini Priboj isporučena je i profesionalna kombinovana višenamenska građevinska mašina, tipa bagera, a sredstva od nepunih 11,5 miliona dinara, obezbedili su takođe Кabinet za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije i Opština Priboj.

– Sa novom mašinom, uz postojeću mehanizacij, Opština Priboj odnosno njena javna preduzeća, sve se više  tehnički  osposobljavaju, da samostalno obavljaju određene građevinske i komunalne aktivnosti, što će sa jedne strane ubrzati  radove,j er se ne moraju čekati drugi izvođači, a sa druge strane, pojeftiniće će usluga, čime će se napravititi i određene uštede u budžetu – navode iz lokalne samouprave grada na Limu.

Realizacija projekta odnosno nabavka građevinske mašine – grejder očekuje se do jeseni,nakon sprovođenja tenderske procedure.

Inače, na ovogodišnji javni konkurs koji Кabinet za unapređenje  nedovoljno razvijenih područja Srbije,sprovodi već treću godinu, prijavile su se sve 44 opštine sa čak  130 projekata, a sredstva za realizaciju odobrenih projektnih aktivnosti dobilo je 38 nedovoljno razvijenih opština, i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

PP Media