U Priboju održana opštinska smotra recitatora

Priboj – U organizaciji Doma kulture, u Priboju je  održana je 52. Opštinska smotra recitatora, na kojoj je nastupilo 29 recitatora u tri uzrasne kategorije. Po dvoje u svakoj kategoriji izborilo je nastup na Okružnoj smotri u Кosjeriću, odakle se trasira put za repubiličko takmičenje u Valjevu.

Foto: Opština Priboj

U mlađem uzrastu  najbolji su bili učenici OŠ Branko Radičević, Iva Milinković i Maksim Кlisura, mentor Danijela Drčelić.

U srednjem uzrastu boje Priboja na Okružnoj smotri braniće  Кristina Кoldžić iz OŠ „Vuk Кaradžić“, mentor  Svetlana Lučić i Dragan Bjelić učenik OŠ „Desanka Maksimović“, mentor Branka Potparić.

U starijem uzrastu Opštinu Priboj  u Кosjeriću predstavljaće Tamara Marjanović, učenica  Mašinsko- elektotehničke škole, mentor Jasna  Pešut i Lara Ljiljanić učenica Gimnazije, mentor Ljiljana Grabović.

Tročlani žiri u sastavu:  Milorad Damjanović, glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Tode Nikoletić, dečji pesnik i Pavle Joksimović, pijanista i dugogodišnji učesnik republičke smotre recitatora, zadovoljan je kvalitetom učesnika na ovogodišnjoj smotri, a posebno se to odnosi na stariji uzrast.

Okružna smotra recitatora održaće se  5.aprila, a najbolji iz Кosjerića stiču pravo nastupa na Republičkoj smotri “Pesniče naroda  mog”,koja se tradicionalno održava u Valjevu, krajem maja.

PP Media