Prijepoljci dobili moderno izletište nadomak grada

Prijepolje – Sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od oko 2 miliona dinara uređuje se izletište Ravni, na visu iznad Prijepolja. Prva faza radova, koja je u samoj završnici, obuhvatila je izgradnju letnje pozornice, dečijeg igrališta sa pratećim mobilijarom i pristupnih staza.

Moderno izletište nadomak grada, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Sređivanje izletišta realizuje Turistička organizacija Prijepolja, u okviru projekta „Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija”.

Izletište Ravni i ako se nalazi na svega jedan kilometra od grada, do ove jeseni bilo je zapušteno i zaraslo u šiblje. Ipak, uz pomoć države neimari prijepoljske firme”Jonović gradnja”, vratili su sjaj nekada omiljenom mestu Prijepoljaca za odmor i rekreaciju. Projekat koji je osmišljen od strane Turističke organizacije Prijepolja obuhvatio je gradnju odmarališta koncipiranog tako da je cela površina parcele podeljena u više zona koje su međusobno povezane vizurama i pešačkim stazama.

Radovi u završnoj fazi, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Direktor Turističke organizacije Prijepolja, Nebojša Svičević, kaže da je u prvoj fazi radova urađena ograda u dužini od 300 metara te da je sagrađena i letnja pozornica.

– Ograđen je deo za dečijeg igralište na kojem će biti postavljen mobilijar, definisane su tačne pozicije staza. Pri samom kraju je postavljanje tampona na stazama, kao i izgradnja rampe  za pristup izletištu osobama sa invaliditetom, čime je ovaj prostor dobio uređene konture – kaže Svičević i dodaje da je nadzorni organ iz Užica dolazio pre nekoliko dana i prihvatio izvedene radove.

Neimari prijepoljske firme Jonović gradnja, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

On navodi da je na proleće u planu nastavak radova na uređenju izletišta, koji će obuhvatiti između ostalog postavljanje pečurki, izgradnju mokrih čvorova i roštilja.

– Svi materijali koji se koriste tokom gradnje su prirodni, kako se ne bi narušila autentičnost prostora i duh mesta – uverava direktor Svičević.

Inače, ukupna vrednost ovog projekta, koji je podeljen u dve faze, iznosi oko 6 miliona dinara, a pomoć i u nastavku radova očekuje se od resornog ministarstva turizma.

PP Media