Prijepolje 6. avgusta bira najboljeg zeta

Pozivom „Siđi do reke“ po 12 – ti put organizatori ove kulturno – zabavne manifestacije „Limski darovi“ i ove godine nude gostima raznovrsne sadržaje, što su prihvatili mnogi građani ove opštine, ali i gosti iz regiona i cele Srbije.
Ono što daje poseban pečat „Limskim darovima“ i Prijepolje izdvaja od svih dugih gradova u kojima se tokom leta organizuju slične manifestacije je „Najbolji zet“. Izbor je jednostavan – građani nominuju takmičare, tašte daju svoje komentare, a sudije donose ključnu odluku nakon javnog preispitivanja konkurenata. Društvo za negovanje tradicije grada dodeljuje titulu „Prijepoljski zet“ za uspešno uklapanje u prijepoljski ambijent i poštovanje običaja ovog grada. „Tako se Prijepoljci odužuju svojim zetovima, a na njima je da opravdaju ukazano poverenje i počasti i sačuvaju titulu“, kaže direktorka TO Prijepolja Dragana Varaklić.
Ona podseća da veselu atmosferu na Limu upotpunjuje i izbor najbolje riblje čorbe spremljene od limske ribe. U kotlićima se pored ribe i začina „krčka“ umeće, veština, iskustvo i želja svake ekipe da pripremi najukusniju riblju čorbu i ponese epitet najbolje.
PP Media