Prijepolje očekuje promena Statuta opštine

Odbornici SO Prijepolje posle skoro dvomesečne pauze vratili su se u odborničke klupe. Skupština je usvojila predlog Odluke o pristupanju izmene i dopune Statuta opštine Prijepolje. Prema rečima Esada Hodžića šefa odborničke grupe SDP-a ova Odluka podrazumeva i uvođenje još pet dodatnih funkcija, što nikako nije dobro za ovu devastiranu opštinu.

Sednica SO Prijepolje 03.08.2016. foto : www.ppmedia.rs

Sednica SO Prijepolje 03.08.2016. foto : www.ppmedia.rs


Odluka o pristupanju izmene i dopune Statuta opštine Prijepolje izazvala je veliku polemiku među odbornicima. Stanko Kijanović zamenik predsednika opštine Prijepolje ističe da je promena Statuta ove opštine zakonska obaveza sa jedne strane, dok sa druge strane ona podrazumeva i uvođenje dodatnih funkcija.
“ Mi smo opredeljeni za brži i efikasniji rad Opštinske uprave i Skupštine opštine zbog toga smo se odlučili za uvođenje funkcije zamenika sekretara SO i zamenika načelnika Optinske uprave” kaže Stanko Kijanović.
Stanko Kijanović zamenik predsednika opštine Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Stanko Kijanović zamenik predsednika opštine Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


Iz opozicione Sandžačke demokratske partije ističu da ovaj potez vlasti podrazumeva namirivanje koalicije od deset stranaka koja čini vlast u opštini Prijepolje, te da ima nezadovoljnih koje treba namiriti, a sve to na uštrb građana ove opštine.
“ Ovo je katastrofalna namera aktuelne vlasti da uvede novo opterećenje za budžet opštine Prijepolje, zapošljavanjem većeg broja lica a to su lica koja bi radila nepotrebne poslove. Mi bi ovakav potez razumeli da nema ovoliki broj članova Opštinskog veća koji i onako ne znaju šta rade” kaže Esad Hodžić šef odborničke grupe Sandžačke demokratske partije. On dodaje da će pet novih radnih mesta prouzrokovati opterećenje za budžet opštine u iznosu od 9 miliona dinara godišnje, te da su za ovaj iznos mogle da se urade značajne investicije.

Odbornici su raspravljali i o finansijskim i izveštajima o radu javnih preduzeća i ustanova za 2015. godini. Konstatovali su i ostavku Dragane Varaklić.Usvojena je i Odluka o osnivanju stalnih radnih tela Skupštine opštine Prijepolje.
PP Media