Prijepolje: Asfaltiran deo puta prema Seljašnici

Prva faza radova na rekonstrukciji puta koji vodi od prijepoljskog naselja Kolovrat ka Seljašnici završena je postavljanjem asfalta u dužini od nešto manje od 400 m. Nastavak ovih radova predviđen je u ovoj godini, jer je iz opštinkog budžeta za tu namenu izdvojeno oko 10 miliona dinara, ističu iz loklane smaouprave.
Za oko 3000 stanovnika Seljašnice, jedne od najvećih naselja u opštini Prijepolje rekonstrukcija glavnog puta biće od velikog značaja, ističu oni. Kažu da je put koji su koristili godinama unazad bio u izuzetno lošem stanju i da će završetkom ovih radova doći kraj njihovim mukama.
Pored meštana Seljašnice asfalt su dobili i žitelji sela Potok kod Brodareva. Pošto je i u ovom prijepoljskom selu malinarstvo u ekspanziji, oni ističu da će im dugoočekivani put mnogo olakšati u bavljenju poljoprivredom, prevashodno malinarstvom.
Iz lokalne samouprave ističu da je njihov prevashodni cilj poboljšanje infrastrukture, kako u gradskom delu, tako i u ruralnim područjima, pa je tako u ovoj godini iz opštinskog budžeta za infrastrukturu izdvojeno oko 200 miliona dinara.
„Dalji nastavak radova na putu ka Seljašnici planiran je za ovu godinu, gde smo predvideli sredstva u iznosu od 10 miliona dinara. Planirano je da se krene od samog naselja Seljašnica, gde će biti izgrađen kolovoz, trotoar i ivičnjaci. U selu Potok je urađeno preko 450 metara puta, kada to spojimo sa deonicom koja je ranije urađena u dužini od oko 90 metara, dobijamo kompletnu deonicu od Brodareva do Potoka“, kazao je član Opštinskog veća Esad Hodžić.
Ukupna investicija asfaltiranja puta u selu Potok koštala je preko 2 miliona dinara, dok dužina trase puta koji vodi ka naselju Seljašnica iznosi oko 3 km, a prema rečima Hodžića do 2017. godine ovaj put će biti kompletno rekonstruisan.
PP Media