Zip lajn i pešačko-biciklistikča staza upotpunili turističku ponudu Zlatara

Nova Varoš – Na Zlataru je pušten u rad zip-lajn sistem, koji je, sa ukupnom dužinom od oko 1000 metara, jedan od najvećih u Srbiji. Takođe u četvrtak je otvorena i nova pešačko-biciklistička staza. Reč je stazi dugoj preko dva kilometra koja zahvata područje starog puta uz Batrovac od crkve na Zlataru do raskrsnice za Drmanoviće.

Zip lajn upotpunjuje turističku ponudu Zlatara, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Avanturisti i ljubitelji prirode imaće tako priliku da uživaju u novom adrenalinskom sadržaju vozeći se sa startne lokacije ispod bivšeg RH Centra do Tripkovića i povratne od ovog zaseoka do crkve na Zlataru. Vrednost investicije je 5.000.000 dinara, a projekat su zajednički finasirali Ministarstvo turizma i lokalna samouprava.

Moderni zip-lajn su u funkciju zvanično pustili državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Кnežević i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, a svečanosti su prisustvovali i zamenik predsednika opštine dr Branko Bjelić i direktor ovdašnje Turističke organizacije Branko Pucarević.

-Ulaganje u infrastrukturu i proširenje lepeze turističkih sadržaja najsigurniji je put za unapređenje turizma i uvećanje broja gostiju odnosno noćenja. Zato će resorno Ministarstvo i lokalna samouprava i u narednom periodu zajednički realizovati brojne projekte u ovim segmentima, poput investiranja u izgradnju fudbalskog stadiona u srcu turističke zone, igrališta za decu, kao i u uređenje pešačko-biciklističkih staza i vidikovaca – istakli su predstavnici Ministarstva i opštine, uz podsećanje da je lokalna samouprava ove godine iz državne kase za unapređenje turizma „povukla“ sredstva u iznosu od blizu 50 miliona dinara.

Prvi zip-lajn na Zlataru je, inače, jedan od najmorednijih u zemlji. Odlazna sajla je dužine 610 metara, a povratne 350. Sajle su velike nosivosti, kolica i sedišta atestirana po vrhunskim standardima, tako da je sistem maksimalno bezbedan. Zip-lajnom gazduje Turistička organizacija „Zlatar“ , koja je ovaj projekat realizovala sa „Turičkom regijom Zapadna Srbija“. Кako ističu u lokalnoj Turističkoj organizaciji, cene vožnje zip-lajnom biće formirane ovih dana.

Predstavnici Ministarstva turizma i Opštine Nova Varoš otvorili su juče novu pešačko-biciklističku stazu.

Izgradnja odnosno uređenje staze finansirano je iz republičke kase sredstvima od oko 3.000.000 dinara. Staza je opremljena modernim mobilijarom (klupe, ekološke table, korpe za otpad), a uskoro će biti postavljena i turistička signalizacija, putokazi i info-bilbordi.

-Imajući u vidu da savremenom turisti nije dovoljno da uživa u prelepoj prirodi i čistom vazduhu, prinuđeni smo da širimo lepezu sadržaja, posebno u ovom segmentu aktivnog odmora. Zato i od ovog projekta na polju turizma očekujemo da za krajnji efekat ima povećanje broja gostiju – ocenili su državni sekretar u Ministarstvu turizma Miroslav Кnežević i predsednik opštine Nova Varoš Radosav  Vasiljević, koji su sa zamenikom predsednika opštine dr Brankom Bjelićem i direktorom TO“Zlatar“ Brankom Pucarevićem prošetali novom stazom.

Varoške novine i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *