Prijepolje: Balkanski i državni prvaci na prijemu kod predsednika

Prijepoljske sportiste koji su u poslednje vreme ostvarili zapažene rezultate u svojim disciplinama primio je predsednik opštine Emir Hašimbegović, koji je tom prilikom istako da je ponosan na njihove uspehe i da budućnost Prijepolja stoji u razvoju sporta. Hašimbegović je kazao da će loakalna samouprava nastaviti sa podrškom razvoju sporta i da će uspešnim mladim sportistima pružati nesebični podršku i pomoć, kako bi nastavili da nižu uspehe.
Mlade sportiste, prvaka države u bacanju kugle Armina Sinančevića i balkanske prvake u bendž presu Đorđa Pjanovića i Sanela Čičića primio je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sa svojim saradnicima. Za samo devet meseci, koliko se bavi atletikom devetnaestogodišnji Armin Sinančević postao je državni prvak u bacanju kugle, a poziv je stigao i za nastup u dresu sa nacionalnim grbom.
„Ove godine sam osvojio prvenstvo države, kao i zimske igre održane u Sremskoj Mitrovici. Iako se atletikom bavim tek devet meseci, postigao sam jako dobre rezultate i pozvan sam u reprezentaciju Srbije, tako da ću uskoro krenuti na pripreme u Baru“, ističe Sinančević.
Ovi mladi i uspešni sportisti ističu da im podrška lokalne samouprave mnogo znači, jer se svako od njih bavi disciplinama koje iziskuju jako mnogo novca.
Opština Prijepolje je u ovoj godini iz svog budžeta izdvojila 26 miliona namenjenih za sport, a prema rečima predsednika Hašimbegovića i dalje će nastaviti sa podrškom, kao i sa pružanjem pomoći mladim sortistima koji nižu zavidne rezultate u svojim disciplinama.
„Ovi mladi i uspešni ljudi i te kako zaslužuju pomoć i podršku i mi ćemo u ma kakvoj situaciji bili preko Sportskog saveza naći način da im pomognemo i nagradimo njihove uspehe“, kaže Hašimbegović.
Odlukom Skupštine Sportskog saveza za Armina Sinančevića, Đorđa Pjanovića i Sanela Čičića izdvojena je jednokratna novčana nagrada u iznosu od po 10 000 dinara, koju im je prilikom prijema uručio predsednik opštine Emir Hašimbegović.
PP Media