Prijepolje: Bez struje oko 2000 potrošača

Oko 2000 potrošača u Prijepolju ostalo je bez električne energije usled nevremena praćenog obilnim padavinama, koje je protekle noći zadasilo ovu opštinu. Do prekida elektirčne energije došlo je usled kvarova na dalekovodima i obaranja električnih stubova u brojnim prijepoljskim selima.
Obilne padavine koje su protekle noći zadesile Prijepolje nanele su ogromnu štetu na teritoriji ove opštine. Tim povodom zasedao je i štab za vanredne situacije na kome su izneseni problemi uzrokovani obilnim padavinama. Ekipe JP Direkcije za izgradnju rade na pročišćavanju puteva u seoskim područjima, gde su bujični potoci stvorili velike nanose, rečeno je na štabu. Iako su vodostaji na Limu i Mileševci znatno povišeni, nije došlo do izlivanja ovih reka.
„Najveće probleme u našoj opštini izazvali su problemi sa električnom energijom. Bez struje je oko 2000 potrošača sa područja Kamene Gore, Jabuke, Muškovina, Aljinovića i Pravoševa, gde je snežni pokrivač viseine preko 60 cm“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Da li će u Prijepolju biti proglašeno vanredno stanje zavisi od vremenskog perioda koji će ekipama elektrodistribucije biti potrebno za uklanjanje kvarova na dalekovodima, istakao je Hašimbegović.
Zbog drveća koje je usled velikih padavina pod teretom snega palo na državni put koji preko Jabuke vodi ka granici sa Crnom Gorom na toj deonici saobraćaj je nekoliko sati bio u prekidu.
PP Media