Prijepolje: Budžet investicioni, deo „kolača“ i za opoziciju

Prijepolje – Prijepoljski većnici usvojili su predlog odluke o budžetu na narednu godinu. Кako je rekao predsednik opštine Vladimir Babić, na pripremi budžeta, koji nije prezentovan medijima i javnosti, dugo i studiozno se radilo, a konsultovane su i stranke koje nisu u vlasti, kako bi i one dale svoj doprinos.

Većnici usvojili budžet, foto: A.Rovčanin

– U budžetu je predviđeno 130 miliona dinara za investicije, podjednako će se ulagati u sve mesne zajednice. Takođe, odlučili smo da veći deo budžetske rezerve bude utrošen za investiranje u putne pravce. Gradiće se i vodovodi, potporni zidovi – navodi prvi čovek opštine Vladimir Babić.

On ističe da je se u planu investicija za narednu godinu našlo i nekoliko putnih pravaca koje je delegirala opozicija.

Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

– U želji da ponudimo ruku saradnje svim političkim subjektima koji deluju kod nas i nadi da ćemo raditi kvalitetnije i bolje uvrstili smo u budžet i neke putne pravce koje je delegirala opozicija – naglašava Babić.

U budžetu su obezbeđena sredstva za dvogodišnje finansiranje usluga javnog prevoza koje će biti besplatno za sve žitelje Prijepolja.

Opštinsko veće usvojilo je program poslovanja Regionalne sanitrane deponije Banjica za 2021. godinu. Dato je pozitivno mišljenje za kadrovske planove Opštinske uprave i Turističke organizacije za narednu godinu.

Veće je donelo odluku da novčano nagradi đake generacija prijepoljskih osnovnih i srednjih škola.

PP Media