Prijepolje dobilo još jedan muški rukometni klub

Grupa prijepoljskih rukometaša predvođenih Aleksandrom Babićem nedavno je osnovala RK „Pobednik“.
“Nezadovoljni trenutnim stanjem ovog sporta u Prijepolju, vođeni idejom da se u početku napravi klub u koji bi se vratili igrači koji su postigli nešto u rukometu tokom svoje karijere. Svojim povratkom iskusni rukometaši privukli bi mnoštvo dece, gde bi se napravila jedna kvalitetna rukometna škola koja bi dovela klub možda do najvišeg ranga takmičenja”, kaže osnivač i predsednik kluba Aleksandar Babić.
Babić je prošle sezone nosio dres RK Novi Pazar koji je ušao u Super B ligu Srbije, bio je proglašen za najboljeg igrača i sterlca lige, međutim odbio je ponudu da i ove sezone nosi dres pazaraca, vratio se u Prijepolje i osnovao novi rukometni klub.
RK „Pobednik“ će takmičenje početi u Drugoj RL Kopaonik, koja je nastala spajanjem dve lige i brojaće 12 klubova, duplo više nego što je to bio slučaj prošle godine. To je samo jedan rang niže u odnosu na daleko iskusniji i poznatiji RK „Beli Anđeo“ koji je prošle sezone izbori plasman u veći rang.

Nova Varoš: Debitanski meč rukometaša RK Pobenik odigran u Novoj Varoši protiv Zlatara

Nova Varoš: Debitanski meč rukometaša RK Pobenik odigran u Novoj Varoši protiv Zlatara


“Cilj RK Pobednik je da se već u prvoj godini klub plasira u veći rang kao i da se vrati publika na tribine, jer publika u Prijepolju poznaje rukomet”, dodaje Babić.
U planu je da se angažuju bivši igrači i ljubitelji rukometa koji žele da budu deo ove priče, da pomognu stvaranje jednog zdravog kolektiva. Za kratko vreme već se odazvao veliki broj bivših igrača, ističe Aleksandar Babić.
Pripreme za debitantsku sezonu već su počele, odigrana je jedna utakmica i to protiv RK „Zlatar“ iz Nove Varoši koju je „Pobednik“ izgubio sa 38:30 (18:15). Narednu utakmicu prijepoljski rukometaši igraju u petak u Priboju protiv istoimenog kluba.
PP Media