Prijepolje dobilo novu saobraćajnicu

Prijepolje – Nakon punih četrdeset godina Opština Prijepolje dobila je jednu potpuno novu saobraćajnicu i to onu koja predstavlja uslov da se počne graditi kompleks koji će biti i simbol novog Prijepolja na levoj obali reke Lim, a stanovnici ga lokalno nazivaju i prijepoljskim Beogradom na vodi.

Foto: PP Media Prijepolje

– Dugo smo pričali o ovoj investicija ali je ona jedna od investicija koja je završena pre roka i moramo da nastavimo da radimo i gradimo ulice i da ih završavamo kako treba. Ugovoreni datum kada je trebalo da se završe radovi bio je 26. jul, a ona je otvorene 7. jula na Dan opštine i na to smo jako ponosni. Devedeset posto radova je završeno, ostale su još sijalice koje se čekaju iz uvoza, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Zvanično otvaranje ove saobraćajnice upriličeno je na Dan opštine.

– To će biti ulica jednog novog Prijepolja, jednog razvojnog Prijepolja i ulica koja će otvoriti vrata potencijalnim investitorima i mi smo nekako ovaj deo grada nazvali Prijepolje na vodi. Prijepolje na vodi, zbog toga što ovaj grad ima velikog potencijala i na tom polju ćemo i nastaviti – dodaje Popadić.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine dodeljana su priznanja zaslužnim pojedincima i grupama.

– U Prijepolju se nikada više nije radilo kao u poslednjoj godini, što iz sopstvenih sredstava i uz pomoć Vlade. Započeli smo velike investicije, velike investicije zatvaramo. Počeli smo radove na uređenju kompleksa Stadion, vrednost radova oko 60 miliona dinara, uz pomoć bivšeg Ministarstva za ravnomerni i regionalni razvoj, danas imamo radove na spoljnjom uređenju dva vrtića i tu imamo podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, otvaramo radove na uređenju pešačke staze i uređenju sportskih delova uz pomoć Ministarstva turizma, tako da se radi na svim frontovima i ne možemo da nabrojimo sve investicije koje započinju ili se završavaju u ovoj nedelji investicija – rekao je Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

On je istakao da će se truditi da svake naredne godine za Dan opštine Prijepolje dočekaju ovakvu jednu investiciju. Vrednost ovogodišnje je milion evra i sva sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta.

PP Media