Priboj dobija novog investitora

Priboj – Priboj će uskoro dobiti novog investitora i novu fabriku. Nova fabrika gradiće se u delu pogona Mašinske obrade FAP-a, a proizvodiće delove za auto industriju. Pregovori odavno traju, a sada se ta ideja samo konkretizuje.

Foto: A.Rovčanin

Saglasnost na prenos javne svojine države u javnu svojinu Opštine za zamljište na kome će se graditi nova fabrika dali su pribojski većnici a končanu reč daće odbornici Skupštine opštine Priboj na sednici zakazanoj za 11. jul.

Nova fabrika gradiće se u delu Mašinske orbrade FAP-a, preko puta Es tursa, sve se kordinara sa Kabinetom predsednika Republike i Ministarstvom odbrane, jer je FAP deo odbrambene industrije Srbije. To zemljište država će preneti na opštinu Priboj, a mi potom novom investitoru, za šta ćemo dobiti i određena sredstva. FAP će dobiti sedam ipo milion evra za izgradnju peskare i farbare, što je odlično i za Fap i za grad Priboj – ističe Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Foto: Opština Priboj

Najveća dobit izgradnjom nove fabrike biće nova radna mesta, što će doprineti još boljem standardu građana Priboja.

Pribojski većnici utvrdili su i prelog odluke o Završnom računu opštine Priboj za 2023.godinu, na šta su zeleno svetlo dale i nadležne budžetske revizije.

Opštinsko veće utvrdilo je i predlog drugog rebalansa budžeta Opštine Priboj u ovoj godini, koji je veći za 88 miliona dinara ili 4,2%. Povećanja se odnose pre svega na namenska sredstva za opremanje prostora za dobijeni skener u pribojskoj Bolnici, koji će tako uskoro biti u funkciji.   

Pored namenskih sredstava za određene preraspodele u Opštinskoj upravi, zatim za škole i bezbednost saobraćaja, deo sredstava namenjen je i za investiciono ulaganje u fudbalski teren, nakon dobijanja veštačke podloge od Fudbalskog saveza Srbije.

Pribojski većnici prosledili su Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje izveštaje o radu u prošloj godini lokalnih  javnih preduzeća – JKP „Usluga“, JP „Toplana“ i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Članovi Opštinskog veća u Priboju utvrdili su i predlog Odluke o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose u opštini Priboj, doneli su rešenje o obrazovanju lokalne Komisije za kapitalne investicije, a dali su i saglasnost na Pravilnik o istematizaciji radnih mesta u Zavičajnom muzeju Priboj.

PP Media