Prijepolje dobilo novu vlast, predsednik Zindović (SNS)

Opština Prijepolje je na prvoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta dobila i novu vlast, koju će činiti široka lista okupljenja oko Srpske napredne stranke, koju čini još pet stranaka. Pored te liste u vršenju vlasti u Prijepolju učestvovaće i odbornici Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Demokrtaske partije Sandžaka i Stranke demokratske akcije Sandžaka.
Od ukupno 41 odbornika, koliko će ih u naredne četiri godine sedeti u skupštisnkoj sali, većinu će činiti 26 odbornika iz redova kolalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koju pored SNS-a čini još pet stranaka i to SPS, PUPS, NS, PS i JS. Deo vlasti u Prijepolju u naredne četiri godine čini će i BDZS, DPS i SDA Sandžaka. U redove opozicije u narednom mandatu sedeće odboprnici SDP-a, kao i odbornici stranaka DSS, SRS i Dveri, ukupno njih 15.
Na konstitutivnoj sednici nakon verifikacije mandata odbornicima i polaganja zakletve usledio je izbor predsednika Skupštine opštine Prijepolje. To mesto pripalo je Stani Marković odbornici Srpske napredne stranke.
„Kao predsednica lokalnog parlementa u Prijepolju zalagaću se za opšti cilj ovog doma i naše koalicije, a to je interes svih građana opštine Prijepolje. Radićemo za bolje Prijepolje i za razvoj našeg grada rukovodeći isključivo interesima građana“, kazala je Marković.
Prijepolje je dobilo i novog starog predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, takođe kandidata Srpske napredne stranke, koji je tu dužnost obavljao od 2009.-2012. godine. Zindoviću je to poverenje ukazano i ovoga puta, a plan koji je on izneo za naredni mandat odnostiće se kako kaže na rešavanje problema nezaposlenosti i unapređenje razvoja poljoprivrede u ovoj opštini.
„Posebno ćemo se baviti programima za zapošljavanje mladih i obrazovanih kadrova. Prioritet će nam biti i unapređenje poljoprivrede, razvoj turizma i svakako razvoj i unapređenje sveukupnog života građana. Radićemo i na unapređenje infrastrukture, odnosno završetak započetih velikih projekata“, istakao je Zindović.
Na prvoj sednici loklanog parlamenta u Prijepolju izabrani su i zamenik predsednika Skupštine, Predrag Matović (SNS), zatim zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović (SPS), sekretar Skupštine opštine Prijepolje, Azamina Kozica (BDZS). Članovi Opštinskog veća naredne četiri godine biće Mirjana Bojović (SNS), Nebojša Žunić (SNS), Milan Gačević (NS), Sabahudin Hajdarević (BDZS), Zulkefil Sadović (DPS) i Edib Kajević (SDA Sandžaka).
PP Media