Prijepolje: Domu zdravlja dva sanitetska vozila

Dom zdravlja u Prijepolju dobio je dva nova sanitetska vozila, koja će služiti za prevoz pacijenata do Zdravstvenih centara u Užicu i Beogradu. Nabavka ovih vozila koštala je oko 15 miliona dinara,sredstva je obezbedila lokalna samouprava.
Odvajanjem prijepoljskog Doma zdravlja od Zdravstvenog centra Užice stvorili su se uslovi za investiciono ulaganje od strane opštine u ovu zdravstevnu ustanovu, pa je tako od pre dve godine, pa do danas lokalna samouprava vozni park Doma zdravlja pojačala sa čak 6 vozila.
„Meni je drago da smo uspeli aktivnošću svi nas da sredstva koja je opština obezbedila za pomoć zdravstvu utrošimo na pravi način. Nadam se da će finansijski plan i program i u narednoj godini biti takav i da će to osetiti kako prijepoljko zdravstvo, tako i naši građani“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Direktor Doma zdravlja Prijepolje Hasib Hajdarević ističe da je zbog kilometraže koju vozila Doma zdravlja pređu na godišnjem nivou, ova ustanova imala ogromne potrebe za nabavkom sanitetskih vozila i tom prilikom iskazao veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi na pruženoj pomoći.
Skupštinskom odlukom da se prijepoljski Dom zdravlja odvoji od Zdravstevnog centra Užice koja je doneta pre dve godine, opštini su otvoreni transfer računi za potraživanje Doma zdravlja, s tim što je strogo definisano za koju namenu ta sredstva mogu biti iskorišćena i to se odnosi isključivo na investiciono ulaganje kroz kupovinu opreme dok se pravni i konačni zaključak, kao i neki novi zakoni o odvajanju, prema rečima direktora Zdravstevnog centra Užice Miloša Božovića očekuju uskoro.
„Pravni zaključak očekujem krajem godine, jer to je presek kada sve zdravstvene ustanove na nivou Zdravstevnog centra moraju usvojiti definitivni deobni bilans. Iz Ministarstva zdravlja uskoro najavljuju i grupisanje zdravstvenih ustanova na jedan drugačiji način, tako da se od Zdravstvenog centra Užice najverovatnije očekuje da se odrede tri zdravstvena centra i to Zdravstevni centra Priboj, Zdravstveni centra Prijepolje i Zdravstevni centar Užice“, kazao je Božović.
U ovoj godini lokalna samouprava je pored nabavke dva sanitetska vozila Domu zdravlja donirala medicinsku i kancelarijsku opremu, kao i opremu za video nadzor, dok je vozni park opremljen i higijenski sa mašinama za pranje i održavanje vozila.
PP Media