Prijepolje: Komemoracijom obeleženo 17. godina od NATO bombardovanja

Komemoracijom i polaganjem venaca i cveća na spomeniku satradalim sugrađanima u NATO agresiji opština Prijepolje je obeležila 17 godina od početka NATO bombardovanja. Tim povodom predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević u svom obraćanju podsetio je na teško stanje u periodu NATO-a u našoj zemlji i poručio da tako nešto nikada i nigde ne bi trebalo da se ponovi.
Pre početka komemoracija venci i cveće položeni su i na spomenik 15 poginulih žrtva, pripadnika vojske i policije u ratovima 1991 – 2001. godine, a za članove njihovih porodice upriličen je prijem od strane lokalne smouprave. Ceremonija je održana kraj spomenika žrtvama NATO agresije u Hašimbegovića polju, pored mosta koji je NATO agresor srušio 3. i 11. maja 1999. godine.
„Na današnji dan pre 17. godina zlokobni zvuk sirena označio je početak zločinačke NATO agresije na našu zemlju. Svi mi dobro pamtimo tih 78 dana bombardovanja i razaranja naše zemlje. Sećamo se i nikada nećemo i nesmemo zaboraviti porušene škole, bolnice, mostove, fabrike, hiljade nevino stradalih žrtava među kojima 78 dece“, istakao je u svom obraćanju predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević.
Vence i cveće na spomenicima pored predstvanika lokalne samouprave položili su i predstavnici Udruženja inavlida i boraca i vojnih rezervista, kao i brojnih političkih stranaka.
PP Media