Četiri predajnika za digitalni TV signal u Priboju i Prijepolju

Četiri predajnika za digitalno emitovanje televizijskog signala u Prijepolju i Priboju puštena su danas u rad, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će predajnici biti postavljeni na još šest lokacija, kako bi što više građana imalo mogućnost da primi digitalni signal.
Ljajić je, posle puštanja u rad predajnika na brdu Poljane kod Priboja, rekao da je cilj da 98,5 odsto stanovnika Srbije ima mogućnost da primi digitalni signal, što će, kako kaže, biti ostvareno za dva ili tri meseca kada predajnici budu postavljeni na još šest lokacija širom Srbije.
„Sa zemljom koja ima ovakve geografske karakteristike nije lako pokriti svaki deo teritorije, niti postoji država koja ima 100 odsto pokrivenost digitalnim signalom. Ostvarićemo veliki uspeh sa pokrivenošću od 98,5 odsto“, rekao je Ljajić.
On je podsetio da trenutno digitalni signal može da primi 97,8 odsto građana Srbije, a da je međunarodni standard oko 95 odsto građana.
„Mi nastavljamo da radimo na tome, s ciljem da dostignemo maksimalni nivo pokrivenosti digitanim signalom. Nastojimo da svuda gde postoje minimalne tehničke mogućnosti postavimo dodatne repetitore, kako bi građani mogli da primaju digitalni signal“, rekao je Ljajić.
Govoreći o predajnicima u Prijepolju i Priboju, Ljajić je rekao da će građani tog dela Srbije moći da prate novih 14 lokalnih i regionalnih televizijskih signala.
„To se posebno odnosi na 5.000 građana koji nisu imali mogućnost da imaju dobar prijem lokalnih i regionalnih emitera s područja opština Prijepolje i Priboj“, rekao je Ljajić.
Dva nova predajnika puštena su u rad na teritoriji opštine Priboj, a dva na teritoriji opštine Prijepolje.
Izvor: tanjug