Nova Varoš: Licitacija za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata tokom Zlatarfesta urađena po zakonu

Nova Varoš – Iz kabineta predsednika opštine Nova Varoš Radosava Vasiljevića oglasili su se saopštenjem za javnost povodom objave na društvenoj mreži “facebook” nekadašnjeg predsednika Dimitrija Paunovića , koji je na svom profilu, objavio sledeći tekst:

„Dragi prijatelji, danas sam dobio ovaj “pismeni” odgovor “obaveštenje” od takozvanog predsednika opštine Nova Varoš, u ovom slučaju potpisanog i kao predsednik Organizacionog odbora Zlatarfesta 2019. Inače u pismu nas obaveštava da u našem gradu nema javnih površina na kojima bi se mogli postaviti roštilji… Neverovatno!!! I usput još u istom obaveštenju iznese dve neistine, da ne kažem “slaga”. Prvu – da je održan sastanak organizacionog odbora i drugu da su izašli na teren i UTVRDILI… U vezi toga (mislim da je ispravno a ne “uvezi”), istina je sasvim drugačija a ona glasi: oni imaju za cilj da nas rasele odavde do poslednjeg. STOP TIRANIJI RADOSAVA VASILJEVIĆA I GRUPE GRADJANA КOJA LAŽIMA, POTКUPLJIVANJEM, OBMANAMA I ZLOUPOTREBAMA TERORIŠE GRADJANE NOVE VAROŠI.“

U saopštenjenju dostavljenom medijima se navodi da je dana 09.07.2019.godine, komisija određena Rešenjem predsednika opštine broj: 3/332-18/01/2019 od 14.05.2019.godine, sprovela postupak licitacije davanja u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata u periodu održavanja manifestacije „Zlatarfest 2019“ od 25. do 28.07.2019.godine.

– Na pomenutoj licitaciji, koja je sprovedena u skladu sa važećim propisima, za lokacije roštilja kojih ukupno ima 6 (V1-V6), prijavili su se: URIUS „Кod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši, SUR „Verona“, Nova Varoš, Ćirović Dragomir PR, iz Nove Varoši, MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši i „Кotlenik promet“ doo, Lađevci, po ovlašćenju Grbić Danko iz Nove Varoši. Neblagovremene i nepotpune prijave su bile: TPURIPM „Mesara Vasiljević Delux Visibaba“, Nova Varoš, Milica Vasiljević PR iz Požege i TUPR „Delikates 1“ Nova Varoš, Milija Andžić PR i iste nisu ni razmatrane. Lokacije V1, V2, V3 i V4 u zakup je uzeo URIUS „Кod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši. Lokacije V5 u V6 u zakup je uzeo SUR „Verona“, Nova Varoš, Ćirović Dragomir PR, iz Nove Varoši. MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši i „Кotlenik promet“ doo, Lađevci, po ovlašćenju Grbić Danko iz Nove Varoši su odustali od licitacije – stoji u saopštenju prvog čoveka opštine Radosava Vasiljevića.

– Istog dana 09.07.2019.godine, po završetku licitacije, Organizacionom odboru „Zlatarfesta“ upućen je zahtev od strane: „Кotlenik promet“ doo, Lađevci, Grbić Danko iz Nove Varoši, TPURIPM „Mesara Vasiljević – Marinković Andrijana, MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši, TUPR „Delikates 1“ Nova Varoš, Milija Andžić PR i URIUS „Кod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši, za obezbeđivanjem dodatnih lokacija, jer, kako su napisali „ na licitaciji koja je upravo sprovedena nisu mogli da zadovolje svoje potrebe“.

Iz svega napred nvedenog se jasno da zaključiti da je upravo autor objave na društvenoj mreži „facebook“ od 11.07.2019.godine, Dimitrije Paunović uzeo u zakup četiri lokacije za postavljanje roštilja za vreme trajanja manifestacije „Zlatarfest“, a ostali koji su se prijavili na licitaciju su od iste odustali.

Organizacioni odbor je i pored svega gore navedenog hteo da izađe u susret svojim sugrađanima i da pronađe rešenje za nove lokacije. Međutim i pored sve dobre volje, zbog nedostatka vode, struje i ostale komunalne opreljenosti u tom delu grada, nije mogao da udovolji zahtevu za davanje u zakup novih lokacija za postavljanje roštilja. Jer ipak se u konkretnom slučaju  radi o pripremanju hrane, za šta se moraju stvoriti svi potrebni sanitarni uslovi.

Takođe, vrlo bitna činjenica, koju bih napomenuo je i to da se broj lokacija za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata u periodu održavanja manifestacije „Zlatarfest“ nije menjao od samog početka organizovanja iste i da je broj lokacija i njihov raspored predviđen Programom postavljanja montažnih objekata.

Ovim putem sam samo želeo da upoznam javnost o pravom stanju stvari, da ukažem na istinu i samo istinu i da demantujem objavu na društvenoj mreži „facebook“ od 11.07.2019.godine, autora Dimitrija Paunovića iz Nove Varoši da se ne radi ni o kakvoj tiraniji Radosava Vasiljevića i Grupe građana, koji, kako isti navodi “lažima, potkupljivanjem, obmanama i zloupotrebama teroriše građane Nove Varoši“, zaključuje se u saopštenju za javnost iz kabineta predsednika opštine Nova Varoš Radosava Vasiljevića.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *