Prijepolje: Kvar na kotlu prouzrokovao manji problem sa grejanjem u Bolnici i Domu zdravlja

Nekoliko pacijenata prijepoljskog Doma zdravlja i Opštine Bolnice javili su se u našu redakciju ističući da je grejanje u ovim zdravstvenim ustanovima u proteklim danima bilo jako loše. Potvrdu ove informacije dobili smo i od jednog dela zdravstvenih radnika. Kako saznajemo radijatori su bili prilično hladni u čekaonicama dečijeg i ginekološkog dispanzera gde je temperatura prema slikama naših čitalaca bila tek nešto veća od 7 stepeni.

Izmereno danas u prijepoljskom Domu zdravlja


Direktor Opšte Bolnice Zoran Drobnjak kaže da je zbog kvara u kotlarnici bilo problema sa isporukom toplotne energije tokom prethodnog dana ali da se sada situacija stabilizovala te da su uslovi za rad lekara i medicinskog osoblja normalizovani.
“Grejanje je u skladu sa niskim spoljašnjim temperaturama, bila je jedna havarija i otkazala su bila dva kotla tako da smo bez grejanja bili nekoliko sati ali sada se stanje normalizovalo. Izuzetno je teško ugrejati staru zgradu koja nije energetski efikasna. Mi imamo dovoljno energenata tako da sa te strane nemamo nikakvih problema” istakao je direktor Bolnice Zoran Drobnjak.
I direktor prijepoljskog Doma zdravlja Sead Porović kaže da je kvar prouzrokovao manje probleme u grejanju ali da nekih primedbi od strane pacijenata i zaposlenih nije bilo.

Direktor Doma zdravlja u Prijepolju, dr. Sead Porović, foto: www.ppmedia.rs


“Proteklih dana zbog virusa gripa imali smo posla znatno više nego uobičajno međutim sada on polako jenjava i stanje se stabilizuje. Problema sa grejanjem smo imali u manjoj meri usled kvara koji je brzo otklonjen i sada su radijatori topli”, tvrdi dr. Sead Porović direktor Doma zdravlja.
PP Media