Prijepolje: Mladi umetnici izložili više od 50 radova

U prijepoljskom Muzeju otvorena je grupna izložba umetničkih radova. Na ovoj velikoj izložbi našli su se radovi kako akademskih slikara i studenata likovnih akademija, tako i slikara amatera. Izloženo je ukupno 50 radova od 22 umetnika iz čak 7 gradova Srbije, koji su ujedno i članovi Udruženja za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka „Divanhana“.
„Jedan od glavnih ciljeva „Divanhane“ jeste i uspostavljanje saradnje sa institucijama i ustanovama kulture, kao i pojedincima, te smo ubeđeni da će saradnja sa prijepoljskim Muzejom samo još više otvoriti jednu riznicu prepunu kulturnog blaga na obostrno zadovoljstvo“, kazao je predsednik Udruženja „Divanhana“ Meša Brničanin.
Izložba umetničkih radova će u prijepoljskom Muzeju boraviti 10 dana, a samom otvaranju ove izložbe prisustvovao je veliki broj ljubitelja ove vrste umetnosti. Nakon Prijepolja izožba se seli u Priboj, zatim Novi Pazar, Kragujevac i Beograd.
PP Media

One thought on “Prijepolje: Mladi umetnici izložili više od 50 radova

  • Meša Brničanin

    on

    Koristim priliku da vam se zahvalim na informisanju javnosti i što pratite rad Udruženja za nauku kulturu umjetnost Bošnjaka Divanhana. Ovo udruženje je otvoreno za sve umjetnike, pisce muzičare naučnike , mlade ljude bez obzira na različitost ali je i osnovano za zaštitu bošnjačkog kulturnog identiteta kojem se od vlasti ne pridajevažnost osim onoliko koliko bi vlast zbog svoje politike bila zadovoljna. HVALA NA KOREKTOSTI PP MEDIA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *