Prijepolje: Nastavak skupštinskog zasedanja

Za četvrtak 17. decembar zakazan je nastavak dvadesetčetvrte sednice SO Prijepolje. Do prekida je došlo 30. novebra kada je nakon prihvatanja tačaka za dopunu dnevnog reda, a nakon tri završene tačke, predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević prekinuo sednicu kako bi stručne službe pripremile materijal za tačke koje su naknadno uvrštene u dnevni red.
Odbornici će sutra razmatrati pitanje problema u snabdevanju električnom energijom na područiju MZ Velika Župa. Jedna od tačaka biće i razvoj malinarstva u ovoj opštini za čiji podsticaj je iz budžeta ove godine izdvojeno blizu deset miliona dinara. Kako u informaciji koja je prosleđena odbornicima stoji, opština Prijepolje je od 2009 do 2015. godine ukupno podelila 536.000 sadnica maline čime je u velikoj meri doprinela da se površine sa zasadima maline povećaju.
Pred odbornike će se naći i izveštaj o radu Komisije za izbor grba, simbola i dana opštine Prijepolje. U informaciji koja je prosleđena odbornicima stoji da je Komisija jednoglasno usvojila Nacrt odluke o utvrđivanju Dana opštine, a za taj datum je predviđen 7. jul. To je ujedno i datum prvog pominjanja Prijepolja 1343. godine u nekom pisanom dokumentu. Još uvek se radi na izradi novog grba opštine, a Heraldičko društvo je prihvatilo da pripremi dva nova rešenja grba sa likom Belog anđela, kao i sa obeležijima koji predstavljaju kulturu bošnjaka.
PP Media