Prijepolje nezaboravlja Ivanu i Saja

U znak sećanja na pre dve godine tragično nastradale turističke radnike iz Prijepolja Ivanu Rakonjac i Safeta Saja Planića, Turistička organizacija, opština Prijepolje, Dom kulture i Crveni krst organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. To prilikom sakupljeno je 75 jedinica ove dragocene tečnosti.
Turistički radnici iz Prijepolja tog kobnog hladnog januarskog jutra putovali su na poslovni sastanak u Užice. Do nesreće je došlo oko 9 časova nakon što je džip prilikom preticanja izgubio kontrolu i udario u levu obalu, a zatim probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i niz strminu dugu oko dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.U znak sećanja na tada tragično nastradale Ivanu i Saja već drugu godinu u ovdašnjem Domu kulture organizuje se humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Utemeljitelji turizma u Prijepolju, Ivana Rakonjac i Safet Sajo Planić


– Njima ne možemo pomoći ali možemo drugima kojima je ova tečnost neophodna. Ovo je lepa prilika de se setima dva zaslužna građanima i utemeljitelja turizma u ovoj sredini -, kaže Radivoje Cmiljanović i dodaje da je do sada više od sto puta dava krv.
Dragiša Rakonjac otac nastradale Ivane, zahvalio se svima koji su se odazvali ovoj akciji kao i organizatoru što nije dozvolio da dvoje tragično nastradalih mladih ljudi odu u zaborav. On je zajedno sa članom Opštinskog veća Edibom Kajevićem podržao ideju koja je se proteklih dana pojavila na portalima i društvenim mrežama da jedna od prijepoljskih ulica ponese ime po Ivani i Saju.

Dragiša Rakonjac otac nastradale Ivane, foto: www.ppmedia.rs


– Ivana i Sajo su bili kreatori Strategije razvoja turizma, hvala organizatoru što je to cenio i što je ovaj dan njima posvetio da ih sačuva od zaborava -, tihim glasom priča otac nastradale Ivane, Dragiša Rakonjac.

Pokrenuta inicijativa da neka od prijepoljskih ulica ponese ime po Ivani i Saju

Član ovdašnjeg Opštinskog veća Edib Kajević kaže da će opština imati razumevanja za zahtev koji je ovih dana pokrenuo jedan internet portal da neka od ulica grada na Limu ponese naziv upravo po Ivani i Saju.
– Ja sam siguran da će opština podržati tu ideju te da su njih dvoje zaslužili da neka ulica ponese naziv po njima- , ističe Kajević.
Tokom akcije sakupljeno je ukupno 75 jedinica krvi. Kako kažu iz Službe za transfuziju krvi ovo je najmasovnija akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se organizuje u Prijepolju.
U subotu 28 januara delegacija opštine Prijepolje položiće venac na mestu gde se nesreća dogodila a zatim će obići grobove Ivane i Saja.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *