Prijepolje – Nova Varoš: Na višim kotama pola metra snega

Sneg pada od ranih jutarnjih sati i u prijepoljskom i novovaroškom kraju. U gradu na obali Lima visina belog pokrivača je tek nekoliko centimetara, ali je u brdsko-planinskom delu opštine napadalo blizu pola metra novog snega, najviše ga ima na Jabuci i u Babinama. U višim delovima Zlatara snega ima skoro jedan metar. Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, utabanog snega od nekoliko centimetara ima na kolovozu puta od Jabuke prema granici sa Crnom Gorom i dalje ka Pljevljima.

– Lokalna samouprava je preduzela jutros mere za čišćenje kritičnih putnih pravaca. Izdati su nalozi za čišćenje puteva prema Kamenoj Gori, Jabuci i Babinama kao i puta ka Aljinovićima – kazala je član Opštinskog veća Mirjana Bojović.

Lokalni put Jabuka – Babine foto: www.ppmedia.rs

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da su svi magistralni i regionalni putevi prohodni.

– Javno preduzeće ima dovoljno soli i rizle, grad je čist, ali ako sneg nastavi da pada ovim intenzitetom neće biti moguće da se svuda uđe sa teškim mašinama – naglasio je Vasiljević.

On je naglasio da ovakve vremenske prilike nisu neuobičajene za meštane opštine podno Zlatara kao i da na ovoj planini na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača dostiže pola metra, dok je sneg u Vodenoj Poljani dostigao i ceo metar.
PP Media