Prijepolje: Obeležavanje godišnjice otmice u Štrpcima

Pre 23 godine tog kobnog februarskog popdneva u vozu broj 671 nazvanom voz smrti na relaciji Beograd-Bar, u mestu Štrpci na teritoriji Republike Srpske, oteto je i kasnije ubijeno 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti. Najstarija žrtva imala je 59, a najmlađa nepunih 17 godina. U opštini Prijepolje danas biće organizovan prijem za članove porodica ubijenih putnika sa teritorije ove opštine, a kod Spomenika devetorici otetih i likvidiranih Bošjaka komemoracija na kojoj će govoriti predsednik opštine Emir Hašimbegović.
Za više od dve decenije od počinjenog zločina posmrtni ostaci pronađeni su za samo tri žrtve koje su posle mnogo godina napokon dobile svoj mezar. A kako naći posmrtne ostatke ostalih nedužnih žrtava da li će ikad zločinci progovoriti, pitanje je na koje odgovor treba da daju nadležni državni organi . Poslednja hapšenja osumnjičenih zločinaca u Bosni i Hercegovini i Srbiji još uvek su kakav-takav tračak nade da će pravda biti zadovoljena i da će zaslužena kazna stići zločince nakon čega bi nedužne žrtve napokon našle smiraj u svojim mezarima.
Za zločin u Štrpcima pravnosnažno je osuđen samo Nebojša Ranisavljević pred Višim sudom u Bijelom Polju (Crna Gora), a do sada su pronađeni posmrtni ostaci četiri žrtve.
PP Media