Prijepolje: Odbornik Bahrija Beganović nasrnuo na novinara

Vanredna sednica SO Prijepolje, koja je počela juče u 10 časova, nakon višečasovnih prekida i intervencije obezbeđenja privedena je kraju sinoć oko 21 i 30h. Pored intervencije obezbeđenja i udaljavanja iz skupštinske sale kandidata za odbornika Srpskog pokreta Dveri Miroljuba Bjelića, ono što je obeležilo ovo zasedanje jeste i napad odbornika Demokratske partije Sandžaka Bahrije Beganovića na novinara i snimatelja televizije Novi Pazar i portala PP Media Alema Rovčanina.Naime, oko 16 i 30h dok se čekao nastavak sednice i ulazak obezbeđenja u skupštinsku salu, Beganović je verbalno i fizički nasrnuo na Rovčanina pokušavajući tom prilikom da mu otme kameru i da ga onemogući u daljem radu i snimanju skupštine, upućivajući mu pogrdne reči i izgovarajući da je on sada vlast u ovom gradu i da to mora da se poštuje, što se jasno vidi i na snimku. Pojedini odbornici pritekli su u pomoć našem novinaru i sprečili veći incident, koji ne priliči jednom skupštinskom domu, a naročito ne kada je to u mesecu Ramazanu.
Ovo nije prvi put da odbornik Bahrija Beganović nasrće na prisutne u skupštinskoj sali, do sada je to činio u više navrata napadajući odbornike Osmana Ćatića i Esada Hodžića, te lomeći skupštinski inventar. Sada je očigledno da je u nedostatku argumenata, ponešen sa pozicije vlasti, rešio da se obračuna i sa novinarima. Sasvim sigurno ovakvi i slični ispadi pojedinaca sa kriminalnim dosijeom, koji su se domogli vlasti, neće nas sprečiti da i dalje profesionalno i nepristrasno izveštavamo sa svih dešavanja iz opštine Prijepolje, pa i sa skupštinskih za šta uredno dobijamo pozive, kao i skupštinski materijal.

Napad osudila i Radio televizija Novi Pazar
Radio televizija Novi Pazar najoštrije osuđuje napad na snimatelja Alema Rovčanina od strane odbornika Demokratske partije Sandžaka u Prijepolju Bahrije Beganovića Lutke. Onemogućavanje snimatelja da obavi prefesionalni zadatak neprihvatljivo je ponašanje i kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima.
Bahato ponašanje pojedinih političara danas je nažalost postala praksa i svakodnevica. Ali televizijske ekipe, novinari i snimatelji ne smeju nikako biti meta takvih pojedinaca.
Zahtevamo da odgovorni za ovaj postupak snose posledice za cenzorsko ponašanje, koje je zabranjeno domaćim i međunarodnim normama.
Podsećamo da je Krivičnim zakonom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i očekujemo od policije i tužilaštva da urade svoj posao kako se napadi na novinare, snimatelje i televizijske ekipe našeg medija ne bi ponavljali.
Ne zanemarujući ovakav, u najmanju ruku, neprofesionalan odnos prema medijima odbornika Demokratske partije Sandžaka Bahrije Beganovića Lutke, nastavićemo da u interesu građana i naših gledalaca izveštavamo o događajima u Prijepolju, kaže se u saopštenju RTV Novi Pazar.
PP Media