Prijepolje: Opštinski pravobranilac verbalno nasrnuo na načelnicu Opštinske uprave

Pripadnici Policijske uprave u Prijepolju priveli su juče Jasmina Šehovića opštinskog pravobranioica u policijsku stanicu zbog toga što je je verbalno nasrnuo na Hanku Hajdarević načelnicu opštinske uprave u njenoj kancelariji.
„Šehović je uleteo u moj kabinet i krenuo sa uvredama, psovanjem i pretnjama da će me ubiti. Jedva sam izbegla fizički kontakt nakon čega sam pozvala policiju koja je intervenisala i privela Šehovića. Nakon toga policija je pozvala i mene da dam izjavu povodom tog slučaja,“ kaže Hajdarevićeva.
„Šehović je tražio da mu primimo ćerku u Opštinsku upravu kako bi odradila stručnu praksu, zbog čega sam kako zakon nalaže, morala zatražiti od resornog ministarstva mišljenje da li u tom slučaju postoji sukob interesa, budući da bi joj Šehović bio i jedan od rukovodilaca“, kaže Hajdarević.
Ona dodaje da se radi o političkom nasilju grupacije koja je preuzela vlast u Prijepolju.
„Prvo je Kijanović zbog Šehovića koji je član SPS vršio pritisak na mene da to učinim, ali ja sam morala da ispoštujem zakonske odredbe koje važe za sve, bez obzira čija su deca. Svesna sam da će pokušati da me smene zbog toga što sam se opirala kršenju zakona,“ navodi ona.

Šehović: Postupio sam kao roditelj

Šehović u izjavi za GZS kaže da je tačno da je u besu preterao i spreman je da se izvini zbog psovanja, ali da iza svega ostalog stoji.
„Moja ćerka je diplomirani pravnik sa najviše staža na zavodu, što je uslov za dalje napredovanje. Na konkursu prošle godine je otpala jer mi je rečeno da nije u SDP iako je imala najviše bodova, ali stranka nije stajala iza nje,“ kaže Šehović.
„Sada je nova vlast a SPS je predložio moju ćerku, koalicija prihvatila, ugovori su prošli veće, došli su na potpis ali je načelnica odbila da ga potpiše“, kazao je on.
„Načelnica je svima potpisala ugovor, samo mojoj ćerki nije, iako se radi samo o stručnoj praksi. Postupio sam kao roditelj, jer se radi o šikaniranju deteta samo zato što sam mu ja otac. Tačno je da je Kijanović intervenisao da potpiše, ali ne može načelnica da priča o sukobu interesa kada je zaposlila petnest svojih rođaka u opštinu i zaboravila je da sam ja nju trudnu primio u opštinu,“ tvrdi Šehović.
Hajdarevićeva danas nije bila na poslu, jer je kako navodi uplašena za svoju bezbednost.
„Ovo je prvi put da sam došla u sukob sa nekim od zaposlenih, možete zamisliti kakav sve pritisak trpe zaposleni a političko nasilje je prevršilo svaku meru,“ kaže ona.
Sa druge strane Šehović kaže da to nije njegov manir i da se izvinjava zbog pominjanja majke.
Izvor: GZS i PP Media