Nova Varoš ugostila oko 100 biciklista

Rekreativno-biciklisticki maraton “Čiker MTB 2016” stigao je juče u Novu Varoš, gde je bio kraj jedne od etapa ovogodišnje trke. Na petom po redu maratonu učestvuje oko 90 biciklista, a među učesnicima se nalaze državljani Nemačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Švajcarske i SAD-a.
Na putovanju dugom više od 450 kilometara biciklisti su vozili planinskim putevima preko Čačka, Požege, Zlatibora, Nove Varoši. Nakon odmora dalje nastavljaju preko Prijepolja, Pljevalja do Bijelog Polja, gde se završava njihovo sedmodnevno druženje. Iako rezultat nije u prvom planu, prva na cilju u Novoj Varoši u konkurenciji dama stigla je prijepoljka Mirela Brbović.
„Najteži deo staze je iza nas, do sada smo prešli polovinu puta i videli prelepe predele. Staza je bila najzahtevnija danas, ali sam ipak zadovoljna, jer sam prva među damama“, kazala je Brbović.
Organizator maratona je planinsko-biciklistički klub “Čiker” iz Kraljeva u saradnji sa turističkim organizacijama iz Srbije i Crne Gore.
„Imamo dosta učesnika iz inostranstva. I ove godine su se posebno odazvali biciklisti iz Nemačke, koji su učesće u maratonu uzeli već treći put. Jako je bitno što pored domaćih, imamo tako veliko interesovanje stranaca“, istakao je jedan od organiozatora maratona Duško Radenković.
Direktroka TSC Zlatar Ivana Novaković kaže da će i u buduće nastaviti da podržavaju ovakve i slične projekte, koji za cilj imaju promociju aktivnog odmora, sporta, biciklizma, kao i promociju turističkih potencijala, kako prirodnih, tako i kulturnih.
Cilj organizacije maratona je sportsko-turistički, jer pored propagiranja biciklizma kao sporta i zdravog načina života, maraton promoviše i turističke i kulturne potencijale dve zemlje. Maraton traje sedam dana i prolazi kroz brdsko-planinske predele Srbije i Crne Gore, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama.
PP Media