Prijepolje: SDA će od suda zatražiti poništenje novog grba

Iz Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju na koferenciji za novinare predstavljen je tok kampanje, kao i predizborne aktivnosti koje ova stranka sprovodi. Iz rukovodstva ove stranke u Prijepolju najavili su i predizborni skup, koji će biti održan 19. aprila u Prijepolju i Brodarevu.
Iz rukovodtsva OO SDA Sandžaka u Prijepolju ističu da se njihove predizborne aktivnosti odnose na posete svim mesnim odborima u Prijepolju i okolini, te da se na taj način upoznaju sa problemima, koji muče građane.
„Problemi koji su uočeni na terenu prilikom naše posete mesnim odborima uglavnom se odnose na infrastrukturu. U brojnim mestima nedostaje mnogo toga, kao što je putna infrastruktura, elektro mreža, kanalizacija“, kazao je potpredsednik SDA Sandžaka Edib Kajević.
Iako je SDA Sandžaka poslednje četiri godine činila deo vladajuće kolaicije u opštini Prijepolje, predsednik OO SDA Sandžaka u Prijepolju, koji je bio i član Komisije za izradu simbola i dana opštine Nedžad Hodžić ističe da iz ove stranke nisu zadovoljni grbom, koji je nedavno usvojen odlukom većine u lokalnom parlamentu, a koji je pre nekoliko dana i zvanično predat na korišćenje, te da će njihova stranka tražiti od Suda poništenje oduke. Hodžić je kazao da grb nije isti kao na predlogu koji je usvojila Skupština.
„Primećene su velike razlike na svim delovima grba. Takođe, odnos zastupljenosti simbola Bošnjačkog i Srpskog naroda je u mnogome narušen“, istakao je Hodžić.
Veliki predizborni skup SDA najavljen je za 19. april. Simpatizeri ove političke partije tog dana u 16h okupiće se u Brodarevu na Jaliji, a nakon toga u 18h sati skup će biti održan u velikoj sali Domu kulutre u Prijepolju.
PP Media